Sofőröket toboroznak

2022.02.08. 08:12

Hétfőtől 32 helyközi járattal kevesebb közlekedik Győr-Moson-Sopron megyében - Megkérdeztük a Volánbuszt az okokról

Felfüggesztett 32, Győr-Moson-Sopront érintő helyközi buszjáratot február 7-től a Volánbusz – közölték a vállalat weboldalán. Mint írják, az érintett járatok visszavonásig nem közlekednek. Megkérdeztük az okról a társaságot.

Gyurina Zsolt

Felfüggesztett járatok a Volánbusznál – Gáspár Péter Győrből Veszprémbe szeretett volna eljutni.

Forrás: Csapó Balázs / Kisalföld

Több écsi olvasónk panaszkodott, hogy 32, Győr környéki járatot függesztett fel a Volánbusz, ezért átszállással tudnak csak utazni Győrbe munkakezdésre, iskolába, edzésre. Utánanéztük, az érintett járatok szerte a megyében közlekedtek Kónytól Felpécig, Kapuvártól Fertőszéplakig. 

 

Az ügyben megkerestük a Volánbuszt, akik a következő választ adták: a járatok ideiglenes felfüggesztése a járványhelyzettel összefüggő működésszervezési okok miatt vált szükségessé. Kiemelték, hogy a felfüggesztés jellemzően rövidebb útvonalszakaszon közlekedő járatokat érint, így utasaikat a párhuzamosan, hosszabb szakaszokon közlekedő autóbuszokkal szolgálják ki úgy, hogy az utazás lehetőség szerint ugyanabban az időpontban megvalósulhasson. Válaszukban hozzátették: az utazás néhány esetben átszállással vagy későbbi járattal lehetséges. Szükség esetén nagyobb befogadóképességű autóbuszt közlekedtetnek. Bíznak benne, hogy a járványhelyzet javulásával mielőbb visszatérhetnek a normál forgalomszervezési eljárásrendhez. Addig is kérik utasaik szíves megértését és türelmét. 

 

A hírekben többször szerepelt, hogy az országos sofőrhiány miatt több megyében járatokat ritkított a társaság. Ehhez kapcsolódik közleményük következő része: „Kiemelt toborzást végzünk, melynek keretében D kategóriás vezetői engedély megszerzését is támogatjuk. A járványhelyzet alatt sem bocsátottunk el senkit, sőt növelni is tudtuk a munkavállalói létszámot.” Idén munkatársaik alapbérét tíz százalékkal növelték, az ez évre ígért bruttó 50 ezer forintos, egyszeri, egyösszegű kifizetést januárban teljesítették. Ezen túl megkérdeztük azt is a társaságtól, hogy körülbelül hány utast érint a döntés, illetve hány autóbusz-vezetőt tudnának felvenni a megyei járatokra, mennyien hiányoznak. Amint a választ megkapjuk, közzétesszük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában