Folytatódó perek

2022.02.24. 09:56

A Győri Törvényszék egyik teremében ügyészek és NAV alkalmazottak, a másikban az örömlány és társai, akik baltanyéllel vertek meg egy férfit

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, zsarolás és kitartottság bűncselekmények miatt állt tegnap a Győri Törvényszék bírája elé három vádlott – egy nő és két férfi. Ezzel egy időben a bíróság másik termében hivatali vesztegetés bűntettében hallgatta meg a bíró a volt debreceni ügyészt és társait, köztük a NAV volt alkalmazottait.

Simon Roberta

A vádirat szerint József és Valentina élettársként éltek együtt egy győri albérletben, ahová a lány tesvére és annak élettársa is beköltözött két hétre. A vádlottaknak munkájuk, jövedelmük nem volt, bár szerdán a bíróságon a két férfi mást állított. A lány az egyik internetes szexpartnerkereső oldalra regisztrált fantázianéven és közös otthonukban párja beleegyezésével prostitúciós tevékenységet folytatott. A vádlottak az így keresett pénzt megélhetésükre fordították. 

Az egyik hirdetésre jelentkezett a sértett, Valentina pedig meg is beszélt egy találkozót a férfivel az albérletben. A lakásban mind a négy lakó otthon volt a találkozó idején, de meghúzódtak a konyhában, így a sértett nem tudta, hogy a lány nincs egyedül. 

Miután Valentina megbeszélte, hogy milyen szolgáltatásra tart igényt a férfi, fizetségként 15 ezer forintot vett át tőle. Ám az aktus nem jött létre, mert a nő a vendégén sörszagot érzett. Ezután az örömlány a konyhában tartózkodó élettársával és bátyjával együtt távozásra szólította fel a férfit, de a pénzét nem adták vissza. A vendég az összeg nélkül nem akart távozni, ezért Valentina élettársa arcon ütötte a reklamálót, bátyja, Krisztián pedig azt kérte a nőtől, hogy hozza a baseballütőt. A prostituált ekkor egy baltanyéllel tért vissza, amivel Krisztián a sértett fejét és karját is megütötte. A férfi végül vérző fejjel menekült ki a lakásból. Másnap reggel a mentőállomáson kért segítséget, a győri kórházban látták el. 

 

A sértett jobb alkarján zúzódások keletkeztek és a jobb homlokcsontja is betört. A koponyacsont törése 8 napon túl gyógyuló sérülés. Az erőbehatás jellege – figyelemmel a sérült testtájékra – alkalmas volt arra, hogy a ténylegesnél súlyosabb, életveszélyes sérülést okozzon. 

 

Az ügyészség beismerés esetén Valentinának három év börtönt, Józsefnek öt év börtönt, Krisztiánnak, mint különös, többszörös visszaesőnek nyolc év fegyházat ajánlott. 

Egyikük sem ismerte be tettét, így ha bebizonyosodik bűnösségük, súlyosabb büntetésre számíthatnak. 

A tárgyalás áprilisban folytatódik. 

 

Tagadnak a vádlott ügyészek és NAV alkalmazottak

 

A Debreceni Törvényszékről érkezett ügyben tizennégy vádlott érintett, akik többségében a NAV alkalmazottai voltak, illetve ügyészek. A vádlottak milliós kenőpénzeket fogadtak el bűnözőktől, amiért cserébe információkat szivárogtattak ki a folyamatban lévő bírósági ügyekről és el is simítottak néhányat. Szerdán a vádlottak és tanúk meghallgatásával folytatódott Győrben a tárgyalás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában