156 diák és 9 pedagógus használhatja

2022.02.25. 11:38

207 notebookot kapott a mosonmagyaróvári Kossuth-gimnázium

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

A „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt keretében felmenő rendszerben az 5. és 9. évfolyamos diákok, valamint az intézmények pedagógusai számára biztosít  a program személyes használatba adható, hordozható eszközöket, továbbá korszerű tantermi megjelenítő és a tanulói kreativitást, problémamegoldó képességet fejlesztő berendezéseket. 

 

Veres Mária, a Kossuth-gimnázium intézményvezetője csütörtökön adta át az iskola kilencedikeseinek az új notebookokat: öt osztályból 156 diák tanulhat ezeken a gimnáziumi tanulmányai végéig. Kilenc pedagógus is kap az eszközökből, a többit cserére és egyéb iskolai feladatokra használják. 

 

Az igazgató szerint a program az esélyegyenlőséget segíti elő. Nagy István agrárminiszter is üzent a diákok és tanárok számára, kiemelve, hogy a kormány célja, hogy a köznevelésből kikerülő diákok megállják a helyüket az élet minden területén. A mai világban ehhez elengedhetetlen a korszerű eszközök használata. 

 

Veres Mária, a Kossuth-gimnázium igazgatója csütörtökön adta át a kilencedikeseknek a notebookokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában