Pr-cikk

2022.01.28. 11:33

Túra vadászat - ezeket vidd magaddal!

Megvan már a vadászmellény és csőre töltött a puska? Nagyszerű - de ennél valamivel több mindenre lesz szükségünk, ha pár nap kempingezős vadászatra megyünk. Ebben a cikkben összeírtuk a legfontosabb szempontokat, hogy tökéletes legyen a vadászati élmény!

Fotó: Shutterstock

Terep és lokáció

 

Fontos, hogy az évszakhoz és az időjáráshoz illő felszereléssel rendelkezzünk a kemping során. Válasszunk ezért olyan sátrakat és melegen tartó hálózsákokat, amik védenek a kinti körülményektől. A modern sátrak többsége már belülről felfűthető, így télen sem kell visszariadni a sátor szó hallatán. Ha mégis ennél jobban növelnénk a komfortot, akkor érdemes a lakókocsik közt szétnézni - ezeket könnyebb elmozdítani és még inkább emlékeztetnek egy kis lakásra, ahova visszahúzódhatunk. Gondoskodjunk előre elegendő tiszta vízről és élelmiszerről is! Amennyiben csak páran megyünk vadászni, a csapat másik fele pedig inkább csak távolról szemlélődne, számukra a távcsövek kitűnő lehetőséget nyújtanak a megfigyelésre.

 

Fotó: Shutterstock

A felszerelés

 

A vadászmellény és a megfelelő ruházat mellett mindig legyen nálunk tartalék lőszer, valamint a lőfegyver tisztítószereit is vigyük magunkkal. Ne hagyjuk otthon a GPS-es iránytűt sem. Ha kifejezetten éjszakai prédákra vadászunk, akkor a jó megvilágításhoz elengedhetetlen a széles látókörben fényt adó tereplámpa. Ha erre nincsen lehetőség, akkor a másik megoldás, hogy okos éjjellátókat szereljünk fel a puskákra. Ezek kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy a teljes sötétségben is lekövethetővé tegyék a vadat, növelve a célzás pontosságát.

 

Kiegészítő eszközök

 

Amennyiben télies vagy havas, tundrás terepen vadászunk, a precízebb vadászathoz használhatunk remek hőkamerákat. Ezek segítségével a nehezített körülmények között is pontosan látni fogjuk, hol húzta meg magát a zsákmányállat, ezáltal könnyebb lesz elfogni. Vigyük magunkkal a vadászkést - ezek a nyúzás mellett önvédelemre egyaránt alkalmasak. Mindig legyen egy a mellény vagy nadrág zsebében! Ha pedig a sikeres vadászat után esztétikus körülmények között szolgálnánk fel a vadat, érdemes körülnézni az alábbi asztalok között.

Címkék#PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában