Új városi rendelet

2022.01.29. 18:18

Tilos alkoholt fogyasztani Kapuváron a közterületeken

A kapuvár önkormányzat képviselő-testülete új rendeletet alkotott a közterületek használatáról.

kisalfold.hu

Illusztráció/pixabay.com

Közterületet rendeltetéstől eltérően használni csak hatósági döntéssel meghozott, közterület-használati engedély birtokában lehetséges.

 

Belvárosi területen belül a 3,5 tonnát meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű jármű közterületen nem tárolható, erre közterület-használati engedély nem adható.

 

Vontató jármű nélküli pótkocsi, utánfutó és lakókocsi közterületen 24 órát meghaladó időtartamban nem tartható.

 

Hatósági jelzéssel nem rendelkező jármű, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehetne részt, továbbá a forgalomból kivont, illetve lejárt műszaki engedélyes gépjármű, valamint olyan jármű, amely állapotánál fogva a közúti közlekedésben nem tud részt venni, 15 napot meghaladó időtartamban közterületen nem tárolható.

 

Zöldterületnek minősülő közterületre gépjárművel való ráhajtás, illetve várakozás tilos. Zöldterületre való ráhajtásnak, megállásnak, várakozásnak minősül, ha a gépjármű legalább egy kerékkel a zöldterületre hajt, megáll vagy várakozik.

 

Belvárosi közterületen bontott anyagot, törmeléket csak konténerben szabad tárolni.

 

Közterületen szeszes italt fogyasztani tilos - kivéve az alkalmi rendezvény, közterületi értékesítés céljára jogszerűen igénybe vett közterületen, vendéglátóipari előkertben, teraszon, valamint szilveszter és újév napján történő fogyasztást.

 

A közösségi együttélés alapvető szabályait sérti és természetes személyek esetében 100.000,- Ft-ig, jogi személyek és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek esetén 300.000,- Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható, aki a rendelet fenti előírásait nem tartja be. A közterületek használatáról és rendjéről szóló 24/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete megtalálható az önkormányzat honlapján (www.kapuvar.hu).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában