Közélet

2022.01.18. 12:22

Járóka Lívia hivatalosan is az Európai Parlament alelnökjelöltje

Járóka Lívia a szükséges számú európai parlamenti képviselőnél jóval több támogatásával, egyedüli magyar jelöltként indul az Európai Parlament alelnöki tisztségéért. „Meggyőződésem, hogy a közelmúlt nehézségeire együttműködéssel, a legkiszolgáltatottabbak bevonásával lehet megoldást találni. Fontos feladatomnak tekintem az európai demokratikus jobboldal erősítését is” - emelte ki Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti alelnökjelöltje.

kisalfold.hu

Az elmúlt két és fél év megmutatta, hogy a hátrányos helyzetű európai polgárok és a magyar nemzeti érdekek magasszintű képviseletére nagyobb szükség van, mint az előző évtizedekben bármikor. A koronavírus járvány és annak gazdasági hatásai tovább mélyítették azokat a társadalmi szakadékokat, melyek felszámolását az Európai Unió alapításától kezdve zászlajára tűzött. „Az elmúlt öt évben, mint az Európai Parlament alelnöke nap, mint nap a tízmilliós európai romaság és a magyar érdekek legmagasabb szintű képviseletét tartottam szem előtt, az elkövetkező két és fél évben is erre kérem az Európai Parlament bizalmát” - emelte ki Járóka Lívia.

 

Járóka, az Európai Parlament első roma alelnökeként 2017-től aktív szerepet vállalt a roma képviselet uniós szintre emelésében, az emlékezetpolitika, a roma kulturális örökség és a tehetséggondozás felkarolásában. Alelnöksége alatt került először kitűzésre az Európai Parlament épületére a roma zászló, illetve kezdeményezésére 2020-ban először emlékeztek meg a roma holokauszt áldozatairól. Járóka Lívia a 2019-ben kezdődő parlamenti ciklus első felében is megtartotta korábbi alelnöki felelősségi köreit: az Európai Parlament ellenőrző testületének vezetéséért felelős alelnök és a dokumentumokhoz való hozzáférésért felelős alelnök már 2017-es megválasztása óta.

 

Mindig ki fogok állni a magyar érdekek érvényesítéséért, az európai demokratikus jobboldal erősítéséért és az erős nemzetállamok erős Európájáért. Ebben kérem a képviselőtársaim támogatását 

- hangsúlyozta az alelnökjelölt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában