Összefogás

2022.01.19. 14:42

Félmillió forintot gyűjtött össze négy szervezet az adventi időszakban Mosonmagyaróváron

Az adventi hétvégéken négy szervezet gyűjtött összefogva: ennek eredményeként a mosonmagyaróvári Rotary és Lions klubok, valamint a Magyaróvári Katolikus Karitász együttesen 550 ezer forintot tud átadni az Autista Ház javára, emellett a Dr. Sattler János Alapítvány is támogatásokat tudott gyűjteni tehetséggondozó programjaihoz.

Mészely Réka

Az elmúlt időszak történéseiről kérdeztük az 1995 óta tevékenykedő Rotary klub új elnökét, Horváth Balázst.

 

– Az advent a legerősebb időszak a klub életében. Ilyenkor van leginkább lehetőség arra, hogy a támogatott intézmények számára a legtöbb adományt gyűjtsük be – kezdte Horváth Balázs.

 

Mint elmondta, évtizedes hagyomány, hogy a hajléktalanszállót, a nagycsaládosokat, illetve a gyűjtés eredményétől függően további közösségeket támogassanak.

 

A legsikeresebb év 

 

– A 2021-es esztendő egy rendkívüli együttműködésnek, kezdeményezésnek köszönhetően az egyik legsikeresebb adománygyűjtési év lett. A mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal támogatása mellett a városüzemeltető, valamint Bodó Zoltán plébános segedelmével négy karitatív szervezet egyszerre jelent meg. Közös céllal, egymást segítve, kiegészülve számos rendkívül színvonalas programmal, felnőtt művészek, óvodás és iskolás csoportok fellépéseivel. A forraltbor-mérés nem lett volna ilyen eredményes, ha a kitűnő alapanyagot nem felajánlásként kaptuk volna – ezúton is köszönjük dr. Tóth Béla barátunknak a támogatását – emelte ki az elnök.

 

Az adománygyűjtés eredményeként a Lions klubbal és a Magyaróvári Katolikus Kari- tásszal karöltve a rotarysok együttesen 550 ezer forint támogatást tudnak átadni az Autista Ház javára, illetve a Dr. Sattler János Alapítvány is gyűjtött tehetséggondozó programjaihoz az adventi hétvégéken.

 

Halászlé a rászorulóknak

 

– Az elmúlt időszakban – hasonlóan a többi szervezethez – a vírushelyzet miatt nem tudtuk teljes erőbedobással belevetni magunkat a munkába, de most kiemelkedő eredményt értünk el. Az Autista Ház mellett a hajléktalanszállónak, a Család- és Gyermekjóléti Központnak, öt, a mosoni városrészben élő hátrányos helyzetű családnak, valamint a hospice- háznak is jelentős anyagi támogatást tudunk átadni. Mindezért köszönet az adventi hétvégéken szép számban adakozó mosonmagyaróváriaknak és a nagyobb támogatók önzetlen hozzájárulásának – fűzte hozzá Horváth Balázs.

 

A Rotary klub tagjai kétszáz kiló halból halászlét is készítettek, hatvan adag ebből a hajléktalanszállóra került, húsz pedig a hospice-házba.

 

Idei tervek

 

– Ahogy alapítóink megfogadták, mi is töretlenül dolgozunk azon, hogy jobbá tegyük környezetünket – a lemaradókat felzárkóztassuk, a kimagasló teljesítményeket támogassuk, illetve azon intézmények munkáját segítsük, amelyek áldozatos munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy a jólét és az egészséges élet elérhető legyen Mosonmagyaróváron és térségében. Terveink közt szerepel jótékonysági vacsora, színházi előadás, jótékonysági véradás és szűrővizsgálatok, valamint több országos rotarys projekthez szeretnénk csatlakozni – zárta gondolatait a klubvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában