Fejlesztés

2022.01.23. 18:30

Februártól két csoportban várják a kicsiket Mosonszentmiklóson

Bölcsődével bővült Mosonszentmiklós intézményhálózata. A legapróbbakat két csoportban tudják fogadni februártól. Az új intézményt pénteken adták át Nagy István agrárminiszter jelenlétében.

Mészely Réka

Németh Zoltán közgyűlési elnök, Bedő Csaba polgármester, Nagy István agrárminiszter, Baranyainé Csáfordi Eszter bölcsődevezető és Gyuros Milán kivitelező vágta át a szalagot. Az épületet Mészáros Miklós atya áldotta meg.

Mosonszentmiklós 2019-ben mintegy kétszázmillió forintot nyert egy TOP-os pályázaton. 2020 októberében kötöttek szerződést a kivitelezővel, és a munkálatok határidőre, 2021 augusztusára elkészültek. Az önkormányzati telken egy 24 férőhelyes, kétcsoportos bölcsőde épült, játszóudvarral, amelyet tegnap adtak át Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője, Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke, valamint környékbeli településvezetők jelenlétében.

 

Bedő Csaba polgármester foglalta össze a bölcsőde születésének történetét, amely 2016-ig vezethető vissza. Az igény a családok részéről érkezett, ám akkor még nem sikerült eredményesen pályázni. A következő évben egy minibölcsődére pályáztak, s 2018-ban meg is kezdhette működését a nyolc kisgyerek elhelyezésére alkalmas intézmény, egészen napjainkig. A minibölcsit február elsejétől váltja fel a kétcsoportos bölcsőde.

 

– A bölcsi vezetője Baranyai­né Csáfordi Eszter, aki mellett még további négy dolgozó fog vigyázni a kicsikre, így munkahelyeket is teremtettünk a községünkben – emelte ki a faluvezető, megjegyezve, hogy megújult az intézmény környéke is: új burkolatot kapott a Zrínyi utca ezen része és az óvoda előtt is új parkolót adtak át.

 

Mint Németh Zoltán el­mondta, a megyei önkormányzat a települési önkormányzatokkal együttműködve tud sikereket elérni. Idén Vámosszabadi után immár ez a második bölcsőde­átadó a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában