Körforgalmak, zajvédő falak is épülnek

2022.01.04. 15:24

Eldőlt, ki nyerte meg a Győr tehermentesítő útjának és az új Mosoni-Duna híd építését

Ha minden a tervek szerint alakul, 2,5 v múlva már autózhatunk az új hídon.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Kihirdették az uniós közbeszerzési közlönyben a győri tehermentesítő út és az új Mosoni-Duna híd építéséről szóló eljárás nyertesét. A nettó 32,8 milliárd forint értékű kivitelezést a STRABAG Generálépítő Kft. végezheti el a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában - írta meg a magyarepitok.hu. A pályázatra hárman tettek ajánlatot.

 

Az értesítőben leírtak szerint, a nyertes pályázónak  Győrben az 1. sz. főút (Mártírok út) és az új Bácsai út közötti szakaszon, egybefüggő 2x2 sávos, 1,251 km hosszú új nyomvonalon vezetett közúti kapcsolatot alakít ki 1 darab 2x2 sávos új Mosoni-Duna híddal, és 1 db előfeszített vasbeton gerendás híddal. A szakasz teljes hosszán, a város felőli oldalon zajvédő falat kell építenie, a lakott területek közelsége miatt az új Mosoni-Duna hídon is.

 

Az új Mosoni-Duna híd egykábelsíkos felfüggesztésű, ferdekábeles, acélszerkezetű műtárgy, teljes hossza 213,6 m, teljes magassága: 69 m, pilon magassága 62,92 m, támaszközei 144 m+68 m, szabad nyílása 137,43 m + 60,24 m, a felhasznált acél mennyisége 3906 t.

 

A szakaszon több csomópontot is kialakítanak

 

A tervek szerint, az új Bácsai út és a 1301 j. út (Bácsai út) között 2x1 sávos, 0,651 km hosszú új nyomvonalon épül közút, mindkét oldalán zajvédő fallal.

A projekt keretében kialakítanak egy jelzőlámpás, többsávos körgeometriájú csomópontot, egy turbó körforgalmú csomópont, egy többsávos körforgalat, egy egyszerű és egy jármű osztályozós csomópont.

 

A kiírás szerint, munkák elvégzésére a szerződés hatálybalépésétől számított 31 hónapja van a nyertesnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában