Hitét nem vesztve harcol a súlyos beteg, 22 hónapos kisfia gyógyulásáért a nagyszentjánosi asszony

Patrik oxigénhiányosan, agyvérzéssel született. Fejlesztése, kezelése komoly terhet ró a családra.

Munkatársunktól

Oláh Péterné hitét nem vesztve harcol Patrik gyógyulásáért. Fotó: N. G.

Fotó: NAGYGABOR

Oláh Péterné férjével és öt gyermekével él Nagyszentjánoson. Legkisebb gyerekük, Patrik közel két éve oxigénhiányosan, agyvérzéssel született. Azóta számos fejlődési rendellenességet állapítottak meg nála. Fejlesztése, kezelése komoly terhet ró a családra.

Oláh Péterné kilenc gyermeknek adott életet, közülük jelenleg ötöt nevel nagyszentjánosi otthonukban. Férje dolgozik, a tizenhét éves Ramónáról, a tizenhárom éves Kristófról, a nyolcesztendős Kevinről, a hatéves Bencéről és a 22 hónapos Patrikról édesanyjuk gondoskodik.

A Nagyszentjánosi Bakony-ér Gyermekjóléti és Családsegítő Intézmény munkatársa, Ujj Anna kereste meg a Kisalföldet, bízva ismét segítő szándékunkban. A nehéz sorsú családhoz tavaly is ellátogattunk és segítettük őket olvasóink adományaiból.

Oláh Péterné hitét nem vesztve harcol Patrik gyógyulásáért. Fotó: N. G.

– A ház szigetelésével vagyunk félben, a fürdőszobát szeretnénk felújítani és Patrik kezelése, gyógyszerezése is elég költséges, szóval lenne helye a pénznek – mondta Oláh Péterné Juli.

A családanya tavaly arról számolt be, hogy a kisfiú állapota javul, talán még a gyógyszereket is elhagyhatják, azonban néhány napja rossz híreket kaptak. A huszonkét hónapos gyermekről az orvosok lemondtak. Juli viszont nem adja fel, tovább harcol Patrikért. Naponta hívogatja a szakembereket, orvosokat, hogy megoldást találjon fia rohamaira és romló állapotára. Rendszeresen kell járni vele speciális gyógytornára, ami szintén rengeteg időt, energiát követel. Ramóna győri középiskolába jár, de gyakran hiányzik, mert amíg édesanyja Patrikkal van távol, neki kell otthon ellátni a feladatokat. Bence, Kristóf és Kevin helyi intézményekbe járnak, ahonnan több jelzés is érkezik felszerelésük hiánya miatt.

Kristóf, Ramóna, Patrik, Bence és Kevin édesanyjukkal. Fotó: Nagy G

– Bármilyen adománynak nagyon örülünk, szerencsére vannak, akik segítenek élelmiszerrel. Most a legnagyobb szükségünk talán ruhákra lenne, mert a gyerekek gyorsak kinövik – emelte ki Oláh Péterné.

– Nagy segítség a Jóakarat kétszázezer forintos adománya, és igyekszünk a lehető legjobban felhasználni. Az egész családom nevében is köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy anyagi segítséget kapjunk és így az ünnep is szebb lesz – mondta Oláh Péter.

Kisbajcsiak adománya

A Kisbajcsi Papír-kosárfonó Műhely jótékony célra ajánlotta fel termékeit a település adventi vásárán. Az eladott portékákból 12 ezer forint gyűlt össze, amivel úgy segítenek nehéz helyzetbe került embereken, hogy az összeget a Kisalföld alapítványának számlájára fizették be. Köszönjük!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában