Helyi közélet

2021.12.18. 10:03

Hamarabb érkezett az ajándék Győrben a Hétszínvirág Egyesülethez

Csillogó szemmel vették át a tartós élelmiszerrel megpakolt csomagokat a Hétszínvirág Közhasznú Egyesület tagjai tpénteken a Marcal étteremben.

Dániel Viktória

Csillogó szemmel vették át az adományt a fiatalok.  Fotó: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

Dr. Gasztonyi Lászlónak, illetve az általa összefogott civileknek köszönhetően kaphatott ajándékot 26 halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő család. Az adománycsomagokban tartós élelmiszer, ünnepi finomságok és vásárlási utalvány volt. 

 

Az egyesület elnöke, Beck Gáborné elmondta: számos csonka család tagja az egyesületnek, van, ahol több hátrányos helyzetű gyermek napi huszonnégy órás gondozását kell ellátnia a szülőnek. Aki nem volt még ilyen helyzetben, az csak halványan sejtheti, hogy ez milyen elképesztően nagy feladat. 

 

– Nagyon hálás vagyok, hogy ránk találtak a támogatók. Az adományból mind a huszonhat tagunknak jut. Öröm látni, hogy sokan el tudtak jönni, de vannak, akik számára nagyon körülményes az utazás. Nekik házhoz visszük a csomagokat – mondta meghatódva az elnök az átadón. – Hisszük, hogy a családi szeretet a legnagyobb gyógyító erő, amit a gyerekek kaphatnak és adhatnak szüleiknek, testvéreiknek. 

 

Az adományozók kiemelték: az egyesület tiszteletre méltó és példaértékű munkát végez, minden tevékenységét a családias hangulat jellemzi. 

 

Hétszínvirág Közhasznú Egyesület 1998 óta dolgozik a halmozottan sérülteket nevelő családok érdekképviseletének elősegítésén. Legutóbbi akció­juk keretében a győri adventi vásár Jótékonysági faházában osztottak forralt bort. Az akció keretében közel 300 ezer forintot gyűjtöttek az adományokból, amit szintén arra fordítanak, hogy a sokszor nagyon szerény összegből élő családok számára szebbé tegyék az ünnepet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában