Étel az asztalra - A munka nélkül maradt anya három lányát neveli Győrben

Balogh Eszter egyedül neveli három szorgalmas iskolás gyerekét. Az édesanya nemrégiben vesztette el a munkáját. A Jóakarat hídjának támogatásából jóllakhat a család, és a vizesedő falakat is rendbe tudják hozatni.

Dániel Viktória

A falakat is szeretné rendbe hozatni a család a támogatásból. Képünkön Balogh Eszter. - Fotó: Nagy Gábor

Fotó: Nagy Gábor

Havi 29 ezer forint családi pótlékot kénytelen beosztani a Balogh család. Eszter nemrég vesztette el a munkáját, ezért az ünnepek előtt különösen nehéz helyzetbe kerültek. 

 

– Sosem kértem segélyt vagy támogatást, de most úgy érzem, muszáj minden lehetőséget megragadnom ahhoz, hogy a gyerekeknek legyen mit enniük – mondta az édesanya. – Sosem voltam munkanélküli, addig megyek, amíg nem találok valamit. Nincs telefonom, ezért a sógornőm készülékén böngészem az álláslehetőségeket. Most is több pályázatom van bent. 

 

Ottjártunkkor a 12 esztendős Vanda Kíra, a 14 éves Tibor Kevin és a 17 éves Melissza Ketrin épp iskolában voltak. Az édesanya elmondta, hogy mindhárom csemetéje nagyon szeret tanulni. 

 

A támogatásból elsősorban ételt venne a család, valamint az otthonukra is ráférne egy kis tatarozás, mivel a falak több helyen vizesednek. Emellett van néhány számlaelmaradásuk, amit mindenképp szeretnének befizetni, hogy ne legyen tartozásuk. Az édesanya hozzátette: bármi, amit kapnak, legyen szó ételről vagy néhány ruháról, már nagy segítség számukra. Hálásak a Kisalföld olvasóinak a 200 ezer forintos támogatásért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában