parkoló 235 autónak

2021.12.01. 12:16

Ötszintes parkolóházat adtak át Sopron belvárosában – videó, fotók

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

Hárommilliárd forintos kormányzati támogatásból épült Sopronban új, modern, ötszintes parkolóház, amelyet szerdán adtak át.

A közleményben idézték Rákossy Balázst, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkárát, aki az eseményen elmondta, az új parkolóház illeszkedik a várostervezés azon koncepciójába, amely csillapított forgalmú övezetek létrehozásával, új parkolóházakkal, illetve parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést.

Hozzátette, Sopron az ország egyik legélhetőbb városa, az intézmények, a közterek, valamint a közlekedési infrastruktúra is folyamatosan fejlődik.

Az államtitkár kiemelte, a magyar kormány támogatja a vállalkozásokat, a helyi közösségeket, az önkormányzatokat és a családokat.

Jelenleg a gazdaság újraindítása zajlik, amely nem a megszorításokra, hanem az adócsökkentésekre, a vállalkozások és a családok támogatására helyezi a hangsúlyt – tudatta Rákossy Balázs.

 

Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere arról beszélt, hogy megvalósult a belváros rekonstrukciója, a Várkerület felújítása, és újraszentelték a Szent Mihály-templomot.

Hozzátette, megújult a Lenck-villa, nyáron átadták az új uszodát, és hamarosan elkészül az M85-ös gyorsforgalmi autóút építésének újabb szakasza is.

Jó ütemben haladnak a múzeumnegyed kivitelezési munkálatai, valamint a Rendészeti Integrált Központ és a Fertő-part fejlesztése is – jegyezte meg.

Barcza Attila fideszes országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy az Árpád utcai parkolóház fontos mérföldkő a belváros parkolási gondjainak enyhítésében.

Az új létesítmény a környék rendezettségét is javítja, a több parkolóhely pedig a helyi vállalkozásoknak is segítséget jelent – mondta.

A képviselő úgy fogalmazott, a 2010-ben megkezdett új korszak eredményeképpen a város olyan fejlődési pályára állt, amelyre az elmúlt száz esztendőben nem volt példa.

A most átadott, részben zöldtetős parkolóházban 235 gépkocsi, 26 motorkerékpár és 10 kerékpár számára van hely, az épület közvetlen környezetében további 36 felszíni parkolót, valamint új közlekedő- és zöldfelületeket is kialakítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában