Gyász

2021.12.03. 13:57

Elhunyt Bári Olga Pro Urbe-díjas képviselő – A győri önkormányzat saját halottjának tekinti

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Bári Olga, egykori szocialista önkormányzati képviselő, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke.

kisalfold.hu

Forrás: Facebook

Fotó:

Bári Olga 1936 február 9-én született Rábapatonán. Mosonmagyaróváron, mint népművelési felügyelő, Győrben a Rába Muvelődési Központ, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatójaként dolgozott. 1991-ben vonult nyugdíjba, de ezek alatt az évek alatt is aktívan tevékenykedett. Ő volt a PANNON Nyugdíjas Szövetség alelnöke, az ARRABONA Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke. Tagja volt a NyOSz Országos Tanácsának. 1994-től képviselőként dolgozott a városért, a győriekért.

Munkáját számos kitüntetéssel ismerték el:

Szocialista Munkáért Érdemrend (1963)

Móvárért ezüst fokozat (1962) arany (1967)

Békemozgalom kitüntető jelvénye (1987)

Szocialista Kultúráért (1988)

Petz díj, Béri Balogh Ádám emlékérem, Cigány Ifjúságért arany gyuru (2000)

Emberségesebb Magyarországot és az Otthont Magyarországból Összefogás Civil Mozgalom Elismerése (2005)

Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje (2006)

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármesterének gyászközleménye:

„Bári Olga tanítóképzőt végzett, majd az ELTE bölcsészkarán magyar nyelv és irodalom szakos tanári, valamint népművelői diplomát szerzett. A Rába Művelődési Központ egykori vezetője, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója volt, majd kollégiumot irányított. Önkormányzati képviselőként több évtizedes közéleti és kulturális szervező tevékenysége, s a helyi közösségek és civil szervezetek támogatásában, továbbá az időskorúak és a hátrányos helyzetű emberek érdekében végzett fáradhatatlan munkája elismeréseképpen Győr Megyei Jogú Város 2016-ban „Pro Urbe Győr” díjat adományozott számára.

Bári Olga
Fotó: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Nyugdíjas éveiben a hátrányos helyzetű emberekért és az öregekért dolgozott különböző szervezetekben. A Pannon Nyugdíjas Szövetség alelnöke, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület elnöke, s a Nyugdíjasok Országos Szövetségének a tagja volt. Munkáját számtalan országos kitüntetéssel jutalmazták, 2006-ban megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjét.

Bári Olgát Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti. Temetése december 13-án, hétfőn délután három órakor lesz a nádorvárosi köztemető új ravatalozójánál.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Dr. Dézsi Csaba András

Győr Megyei Jogú Város polgármestere”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában