Mindent megszavaztak

2021.12.23. 13:25

A rendes közgyűlést rendkívüli követte Sopronban

Megtartotta tegnap az idei év utolsó közgyűlését a soproni képviselő-testület. Az előterjesztett napirendi pontokat szinte minden esetben egyhangúlag elfogadták, amelyek között főleg adminisztratív feladatokról döntöttek.

Papp Fanni

Forrás: Kisalföld archív

A képviselő-testület elsőként jóváhagyta az önkormányzat stratégiai ellenőrzési tervét és a 2022. évi belső ellenőrzési tervét, majd módosították a területi ellátási kötelezettségű háziorvosi körzetekről és körzethatárokról szóló rendeletet. 
Az utóbbira az új közterületek miatt volt szükség, illetve az optimális finanszírozottság érdekében az iskolavédőnői körzeteket módosították, de az ifjúsági fogászati szolgálat is megváltozott, ugyanis az augusztus 1-jétől megszűnt 9-es számú körzethez tartozók ezentúl a 10-eshez kerülnek át. A közgyűlés elfogadta a pénzbeni és természetbeni ellátások helyi szabályairól szóló rendelet módosítását is, amelyet a minimálbér és a garantált bérminimum növekedése indokolt. A közgyűlés jóváhagyta a szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálatát. 
 

A képviselő-testület úgy döntött, hogy az Aranyhegyen található 046/10 helyrajzi számú kivett saját használatú utcát Napsugár utcára nevezik el. A közgyűlés ingatlanhasznosítási pályázatokról is döntött. A várkerületi szervizúton parkoló, esetenként áruszállításra hivatkozó autókat egy rendeletbe épített időkorláttal próbálják jobb belátásra bírni, hogy tényleg csak addig legyen ott a jármű, amíg feltétlenül szükséges. A Tábornok-ház földszintjén üzemelő vendéglátóipari egységet a korábbi bérlő visszaadja, amely hasznosítására pályázatot írnak ki. 
 

A rendes közgyűlést rendkívüli követte, ahol tíz napirendet terjesztettek elő. Többek között elfogadták azt az előterjesztést, miszerint az önkormányzat kérelmet nyújt be a Haller-villa tulajdonvételére, amelyben a tervek szerint rászorulók számára átmeneti otthont alakítanának ki. A képviselő-testület az építési szabályzatokat is aktualizálta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában