Helyi közélet

2021.11.04. 12:22

Új vízelvezető árokrendszer épült Téten

87 millió forint támogatásból elkészült a „Tét város csapadékvíz-elvezetése” című projekt, aminek köszönhetően a belvíz által legjobban veszélyeztetett utcákban ki tudták építeni a csapadékvíz-elvezető rendszert.

kisalfold.hu

A helyi önkormányzat vállalta, hogy különböző szemléletformáló akciókat valósít meg a csapadékvíz összegyűjtésének, valamint a víz újrahasznosításának népszerűsítése érdekében.

A domborzati és éghajlati sajátosságokból adódóan Téten a fő kockázatot az árvizek és belvizek jelentik, emellett a város villámárvízi besorolás szempontjából a magas kockázatú területek közé tartozik. Hatalmas gondot okozott, hogy az érintett területen a hirtelen lezúduló csapadékvizet nem volt képes elvezetni az árokrendszer, és épületeket, pincéket, udvarokat, kerteket, közterületeket öntött el a víz.

Az átfogó, hosszú távú célkitűzés az volt, hogy a település csapadékvíz-lefolyásának és megfelelő vízelvezetésének megvalósításával olyan fenntartható természeti, társadalmi és fizikai környezetet hozzon létre, amely hosszú távon megnyugtató megoldást jelent az ott lakóknak is.

A projekt során rajzversenyt hirdettek, melynek témája a környezettudatos vízgyűjtés és újrahasznosítás volt. Ezt követően a Téti Kisfaludy Károly Általános Iskolában az újabb szemléletformáló kampányrendezvényen környezeti értékeik, különösen a vízzel való felelős gazdálkodás témakörét boncolgatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában