Közérdekű

2021.11.24. 14:47

Módosították az óvodák felvételi körzetét Mosonmagyaróváron

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint a települési önkormányzat teszi közzé az óvodák felvételi körzetét, mely ezt követően az óvodai felvétel irányadó dokumentuma.

Munkatársunktól

Forrás: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete a korábbi határozatában megállapított óvodai felvételi körzeteket az időközben elnevezett közterületekkel egészítette ki. Még az októberi rendkívüli képviselő-testületi ülésen hoztak döntést a következő új közterületek, kerületek elnevezéséről: a Kapitány dűlő, Szilfa utca, Laktanya utca, Lilaakác köz mellett a Holló, Gólya, Cinege, Korona és Villanytelep utcákról, valamint a Borbolya közről.

Az óvodai igény eltérő területi aránytalanságának figyelembevételével a Laktanya utcai gyerekek az Ostermayer Óvodába járhatnak. A Kapitány dűlő, Szilfa utca, Lilaakác köz, Borbolya köz, valamint a Villanytelep utca gyermekei a Lurkóvár Óvoda működési körzetébe tartoznak. A Holló, a Gólya, Cinege és a Korona utcai apróságoknak pedig a Majoroki Óvoda körzetét határozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában