A magánszféra támogatásával

2021.11.19. 22:18

Modern fényezőműhelyt adtak át a Lukács-iskolában – szimulátor is várja a diákokat – sok-sok fotó

A 17 millió forint értékű győri oktatási kabinetet a H-Eco-Tech Kft. finanszírozta.

Szeghalmi Balázs

Fotó: HUSZAR GABOR

  • A Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium, valamint a hazai tulajdonú H-Eco-Tech Kft. példamutató együttműködésének köszönhetően mostantól a járműfényezés legkorszerűbb technológiáját sajátíthatják el a győri diákok.
  • Az új műhely egyik „ékköve” az a szimulátor, amelynek segítségével játszva gyarapíthatják tudásukat a fiatalok.
  • Hiányszakma

    A járműfényezés hosszú ideje szerepel előkelő helyen a hiányszakmák között. Az autóipar hazai fellegvárában, a kisalföldi megyeszékhelyen a közútijármű-gyártás és a járműjavító-fényező szakterületen is komoly igény jelentkezik a minőségi munkaerőre és a frissen végzettekre.

    A győri Lukács-iskolában átadott világszínvonalú oktatási kabinet két fő célt szolgál. Egyrészt minél időszerűbb, sokoldalúbb tudással végezzenek a diákok, másrészt így népszerűsítsék a kifejezetten piacképes szakmát a fiatalok körében.

    Ipar 4.0

    „Reményeink szerint a fejlett technológiának köszönhetően olyan szakképzett munkaerőt tudunk képezni, amely képes megfelelni a folyamatosan változó piaci igényeknek, a 21. század kihívásainak, az ipar 4.0 elvárásainak. Emellett bízom benne, hogy a diákok önállóságát és kreativitását is erősíti majd az új fényezőműhely” – hangsúlyozta Szentpéteri Marianna, a Lukács-iskola igazgatója.

    Naprakész tudás

    Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja azt emelte ki, hogy napjainkban minden szakmában rendkívül gyorsan fejlődik a technológia. „Ezzel a kiválóan felszerelt, új műhellyel a legújabb technikát ismerhetik meg, sajátíthatják el a lukácsos diákok, miközben az oktató kollégák is naprakész információkkal mélyíthetik tudásukat” – hallottuk.

    A győri Lukács-iskolában átadott világszínvonalú oktatási kabinet hozzájárul az élménygazdag oktatáshoz. Fotók: Huszár Gábor

    Élethosszig tartó tanulás

    A 17 millió forint értékű oktatási kabinetet a H-Eco-Tech Kft. finanszírozta. A cég ügyvezető igazgatója elsőként az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt.

    „Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai generációt szinte csak azzal lehet eredményesen motiválni, ha élménygazdag oktatásban részesülnek, ha gyakorlatilag játszva gyarapíthatják a korábban megszerzett tudásukat. Ezt a célt szolgálja – többek közt – a műhelybe telepített fényezőszimulátor” – közölte Keller Attila.

    Ha már fényezésről és az ehhez kapcsolódó sok-sok szín- árnyalatról beszélünk: az új oktatási kabinet „zöld” szemléletű, a műhely összes berendezése – amennyire jelenleg lehet – környezetbarát.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában