járvány&ausztria

2021.11.21. 14:21

Koronavírus – Vásárlási őrület a lezárás előtt Burgenlandban

Sokan gondolták úgy Burgenlandban szombaton, hogy az utolsó napon még gyorsan bevásárolnak, hiszen hétfőtől számos üzlet nem nyithat ki.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A legtöbb burgenlandi bevásárlóközpontot teljesen „megrohanták” a vásárlók. A parkolókban alig lehetett szabad helyet találni, de a környező utakon a közlekedés is lelassult. Bent, a boltokban pedig szinte mindent megvettek az emberek. Sokan úgy gondolták, az utolsó napon – szombaton – nagybevásárlást tartanak – derült ki a Burgenland heute riportjából.

A kisalfold.hu-n korábban megírtuk: hétfőtől ismét bezárnak az éttermek, szórakozóhelyek, kulturális eseményeket és rendezvényeket tartó helyszínek valamint mindazon boltok, amelyek nem árulnak élelmiszert vagy a mindennapi megélhetéshez szükséges árukat.

Alexandra Wiesenender, a Kismartonban (Eisenstadt), illetve Felsőőrön (Oberwart) működő EO Center menedzsere elmondta, a zárlat kiskereskedők számára a lehető legrosszabbkor jött, hiszen például sokan már most szeretnék megvásárolni a karácsonyi ajándékokat. Így a kereskedelem javarész az online térben zajlik majd. Ebből pedig a nagy, nemzetközi internetes szolgáltatók profitálhatnak.

– Az intézkedés nagy logisztikai erőfeszítéssel járt, hiszen az érintett kereskedőknek néhány napjuk volt felkészülni a bezárásra. Gyorsan kellett cselekedni, hogy hétfőtől minden rendben működjön – tette hozzá Alexandra Wiesenender.

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirus-ausztriaban-ismet-teljes-lezarast-rendelnek-el-es-kotelezove-teszik-az-oltast-11591612/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában