Közel ezer árváról gondoskodnak

2021.11.18. 17:47

Győrben járt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke – fotók

A nap folyamán olyan személyekkel, családokkal találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek a Regőczi Alapítvánnyal.

Ollári Gergely

A kuratórium elnöke megyénkben olyan gyermekekkel is találkozott, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Kora délután zárt ajtók mögött tartott egyeztetést Győr-Moson-Sopron, Vas, és Zala megye család- és gyermekjóléti szolgálatok képviselőivel, karitatív szervezetek vezetőivel.

Délután 4 órától a győri Brenner János Hittudományi Főiskola épületében tartott sajtótájékoztatót, dr. György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, és Fülöp Attila a szociális ügyekért felelős államtitkár társaságában.

Beszédében kiemelte: A Regőczi István Alapítványt áprilisban hozták létre. A szervezet célja, hogy hosszútávon segítsen azokon, akik a Covid járvány idején elvesztették egyik, vagy mindkét szülőjüket.

 

A gyermekeknek nem csak anyagi támogatást szeretnének nyújtani, hanem minden olyan körülményben segíteni őket, amire csak szükségük van. Adott esetben nyaralási lehetőség, vagy éppen pszichológusi segítséget.

- Úgy érezzük fontos, hogy a családok érezzék a biztonsági hátteret maguk mögött: van kihez fordulniuk. A kora délutáni tanácskozás során egyértelmű volt, hogy mindenki segíteni akar. Mindenki átérzi ezen családok problémáit, és folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, amik előremozdítják a szóban forgó családok sorsát. Az egész társadalom szintjén folyamatos a segíteni akarás ténye –fogalmazott.

Hozzátette: A Regőczi István Alapítványnak közel ezer gyermekről kell gondoskodnia országszerte. Az alapítványhoz a mai napig 950 gyermekhez, 530 családhoz kapcsolódó kérelem érkezett be. A mai napig 662 gyermek kapott támogatást az alapítványtól, mintegy 140 millió forintból. Ez egyszeri gyorssegély formájában jutott el a rászorulókhoz.

Ezek is érdekelhetik