Pedagógia

2021.11.03. 20:29

Digitális szakmai napot tartottak Sopronban

A módszertani megújulás és tudásmegosztás jegyében tartottak szakmai napot a pedagógusoknak a soproni Széchenyi István Gimnáziumban.

Papp Fanni

Forrás: Kisalföld

Fotó: Máthé Daniella

Immáron második tanévben indították el a Széchenyi István Gimnáziumban az angol vagy német nyelvi és informatikai innovatív osztályt. A tanulók érintőképernyős, digitális tollal ellátott laptopokon tanulnak, kihasználva az okos tankönyvek és a digitalizált taneszközök által nyújtott lehetőségeket. A digitális osztályok koncepciója országosan egyedülálló az állami oktatási intézményeket tekintve.

„A képzés célja, hogy megtanulják a gyerekek azokat a XXI. századi képességeket, amik a magyar oktatási rendszerre nem túl jellemzőek. Ilyen többek között az együttműködés, a csoport és projektmunka, az önálló tudás megszerzése és az interneten található információk kritikus kezelése. Tehát olyan tudás, tapasztalat, amiket manapság a munkaerő piacon keresnek”

– mondta el Barta Róbert, a Digitális Pedagógiai munkaközösség vezetője.

A szakmai nap lehetőséget biztosított, hogy bemutatóóra kereteiben ismerkedjenek meg az érdeklődő soproni és környékbeli pedagógusok a módszertannal. Az osztályokban egy-egy idegen nyelvi, humán vagy természettudományos bemutatóórát tartottak, amit kötetlen beszélgetés követett. A tanárokat és a diákokat is lehetett kérdezni tapasztalataikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában