tapasztalatszerzés

2021.11.10. 19:57

Deákos győri diákok utaztak Portugáliába – fotók

A Deákos tanulók rövidebb és hosszabb távú külföldi szakmai gyakorlata című projekt keretei között 10 diák vett részt az Erasmus+ KA1 programjában, amelynek célja a munkaerő-piaci igényeket szolgáló kompetenciák fejlesztése.

kisalfold.hu

Szalóki Richárd tanár úr, a 12. e osztály diákcsoportja és Tiago Costa cégvezető.

Október 18-án a Győri SzC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum 10 tanulója utazhatott Braga városába, kéthetes mobilitásra. Nyolcan a Synergia nevű vállaltnál dolgoztak, amely cég kulturális, rekreációs, illetve egészségügyi szolgáltatásokat biztosít a helyi fiatalság számára, ketten a Gabimendes nevű könyvelő cégnél kaptak munkát.

A Synergia gyakornokaiként elsősorban adatbevitellel foglalkoztak, a korábban papíralapon rögzített információkat digitalizálták, de alkalmuk volt az Európai Szolidaritási Testület munkájának segítésére is.

A Gabimendes dolgozói gazdasági iratok kiállításával és rendszerezésével foglalkoztak. A munkájuk nagyon hasonlított az iskolai taniroda órákon történő gyakorlatra, ezért nem okozott nehézséget számukra a bizonylatok kezelése.

Kovácsné Zimborás Ágnes, a Deák-iskola igazgatója és Tiago Costa cégvezető.

A Portugáliában eltöltött két hét alatt számos kulturális programot szerveztek a diákoknak, meglátogatták többek között Lisszabont és Portót, az ország két legnépszerűbb városát, eljutottak az óceánpartra is. A csoport a mobilitás során kiváló ellátásban részesült, hiszen egy ifjúsági szállóban laktak, ahol napi háromszori étkezést biztosítottak számukra. A munkába járás miatt sem kellett aggódniuk, mivel a gyakorlatot szervező vállalat, a Bragamob saját járműveivel szállította őket.

A diákok rengeteg élménnyel gazdagodtak, és sok tapasztalatot szereztek az irodai munkával kapcsolatban. Mindannyian úgy érzik, hogy nagyon szerencsések, hogy részt vehettek a projektben, amely szakmai, nyelvi és szociális kompetenciáikat is gazdagította. A portugál partner oklevéllel és egy üveg emléktárggyal fejezte ki elismerését a diákok munkáját illetően.

Szalóki Richárd tanár úr, a 12. e osztály diákcsoportja és Tiago Costa cégvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában