kiemelkedő teljesítmények

2021.11.12. 22:02

Átvették a Győr-Moson-Sopron megyei Prima-elismeréseket – mutatjuk a díjazottakat – videó, fotók

A vállalkozói szféra 2003 óta ismeri el a kultúra, a tudomány, a köznevelés, a sport és a közösségi élet terén kiemelkedő, példaértékű munkát végzőket a Prima Primissima díjjal. 2005-től a megyék is csatlakoztak, és megszülettek a területi Prima díjak.

kisalfold.hu

Fotós: CSAPO BALAZS

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete péntek este a győri zsinagógában tartotta díjátadó gáláját, amelyen magyar tudomány kategóriában dr. Pintér Józsefet, a Széchenyi István Egyetem nyugalmazott docensét, magyar oktatás és köznevelés kategóriában Jármy-Takács Juditot, a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium magyar–történelem szakos tanárát, magyar sport kategóriában Kopasz Bálintot, olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozót, a kiemelkedő társadalmi szerepvállalásért kategóriában pedig Németh Tibort, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatóját díjazták.

Magyar tudomány kategóriában Prima díjat kapott dr. Pintér József, a Széchenyi István Egyetem nyugalmazott docense, aki 25 évvel ezelőtt egyik alapítója volt az egyetem gyakorlatorientált mérnökképzésének, a Practing programnak. Az eltelt negyedszázad alatt a program háromezernél több hallgatónak segített zökkenőmentesebbé tenni a munkaerőpiacra való belépést.

„A hallgatók szempontjából az az előny, hogy kipróbálhatják: amit az egyetemen megtanulnak, mit ér a gyakorlatban. Csapatban dolgoztam mindig, a kollégákkal együtt értük el, amit elértünk. Talán nyomot hagytunk itt az egyetemen is”

– mondta a díjazott bemutató filmjében.

Dr. Pintér József egészségi állapota miatt nem tudott részt venni a gálán, ezért dr. Jósvai János egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem Járműgyártási Tanszékének vezetője, a Practing Alapítvány elnöke vette át a díjat. A VOSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete fontosnak tartja felhívni a figyelmet azokra, akik a koronavírus-járvány alatt valamilyen példaértékű tevékenységgel segítették az embereket a pandémia idején. Lapunkkal összefogva az elmúlt hetekben kilenc hétköznapi hőst mutattak be, akik közül az olvasók szavazatai döntötték el, hogy ki kapja 2021-ben az egyik Prima díjat.

A legtöbb szavazatot Jármy-Takács Judit, a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium magyar–történelem szakos tanára kapta, így ő lett a magyar oktatás és köznevelés kategória győztese. Jármy-Takács Judit 9–12. osztályosoknak oktat magyart és történelmet. Tavaly tavasszal, amikor a pandémia miatt át kellett állni digitális oktatásra, közel kétszáz, a tananyaghoz kapcsolódó videóját tette nyilvánossá a legnépszerűbb videómegosztó felületen. Csatornájának mára már hétszáz feliratkozója van. A videókért nemcsak a diákok, de a pedagógusok is köszönetet mondtak.

„Azt szeretném, hogy ez az elismerés a kollégáknak is szóljon az egész online időszakra”

– hangsúlyozta a díjazott.

A képen dr. Jósvai János, aki dr. Pintér József, a Széchenyi István Egyetem nyugalmazott docense nevében vette át a díjat, Jármy-Takács Judit, a győri Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanára, Kopasz Bálint olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó és Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója. Fotók: Csapó Balázs

Magyar sport kategóriában Kopasz Bálint olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó kapta a díjat. A sportoló 2019 áprilisá­­ban igazolt a Győri Vizisport Egyesülethez, és ugyanabban az évben Szegeden megnyerte élete első felnőtt-világbajnokságát. A nyáron Tokióban olimpiai bajnok lett a K1 ezerméteres távon. Bemutatkozó filmje után nemcsak a díjat köszönte meg, hanem az egyesülete, a város, és edzője, azaz édesanyja támogatását is.

A VOSZ megyei szervezete 2019-ben alapította a Prima díjakhoz kapcsolódó Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díjat, amelyet idén Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója vehetett át.

„Az az én szerencsém, hogy amit eddig kitaláltam, mindig mögém állt a testület, és közösen olyan eredményeket tudtunk elérni, hogy az iskolánk az elmúlt időszakban a legjobbak között lehetett”

– állapította meg az igazgató a róla készült kisfilmben.

A Prima Gálán adták át a Győr-Moson-Sopron Megye Év Vállalkozója díjat is, amelyet idén Hospely József, a Tornácos kft. ügyvezetője és Széles Zoltán, a Széles Húsüzlet Kft. ügyvezetője vehetett át. December elején a budapesti Prima Primissima Gálán osztják ki az Országos Év Vállalkozója díjakat, ezeket megyénkből idén Lehrmann József, a WKW Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója és Polgár Zsolt, a gönyűi Euro-Clear kft. ügyvezetője veheti majd át, de a megyei Prima Gálán is köszöntötték őket oklevéllel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában