Közélet

2021.11.13. 10:13

2,7 milliárdot kap városfejlesztésre Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár kiemelkedő forráshoz jut az elkövetkezendő években: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban 2,736 milliárd forintot biztosít városfejlesztésre a kormány.

Mészely Réka

– Nagy örömmel tölt el, hogy láthatom, követhetem és segíthetem a város folyamatos fejlődését, ezért különösen fontos, hogy Mosonmagyaróvár kiemelkedő forráshoz fog jutni az elkövetkezendő években – tudatta Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője.

Mint elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében megvalósuló Előzetes Integrált Területi Programok jóváhagyásáról szóló kormányhatározat módosult. Ennek köszönhetően a fenntartható városfejlesztésre kijelölt városok köre és a városi szintű forráskeret is módosult. Mosonmagyaróvár számára 2,736 milliárd forintot biztosítanak ebből a forrásból.

– A most induló TOP Plusznak köszönhetően a városnak saját, dedikált forrása van.Tehát nem kell más településekkel versenyezve pályáznia, hanem az integrált városfejlesztési terve szerint lehívhatja az összegeket. Úgy gondolom, ez még nagyobb léptékű fejlesztésekre biztosít majd lehetőséget, amely nemcsak városfejlesztési szempontból lesz meghatározó, hanem az itt lakók életminőségét is pozitív irányba befolyásolja – fűzte hozzá az ország- gyűlési képviselő.

– A következő uniós ciklusban 2,736 milliárd forintot kap a város három prioritás mentén, ami gyakorlatilag a teljes vertikumot felöleli a belterületi utaktól a szociális ágazat fejlesztéséig. A helyi városfejlesztési stratégia most készül. Amint azt a képviselő-testület elfogadja, választani tudunk, hogy a tervből mely elemeket valósítjuk meg ebből a pénzből, melyiket más forrásból, önállóan – fejtette ki érdeklődésünkre Árvay István mosonmagyaróvári polgármester.

Ezek is érdekelhetik