Hosszabb lesz az Ipar út

2021.10.30. 09:02

Új híd épül Győrben – november elején kezdődik a fakivágás a város belső tehermentesítő útjának nyomvonalán

Jövő kedden megkezdődik a fakivágás Győr belső tehermentesítő útjának nyomvonalán, miután az építéshez szükséges hatósági engedélyeket megszerezte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. – közölte a társaság.

kisalfold.hu

A tájékoztatás szerint a megvalósítás előkészületei befejeződtek, „rendelkezésre állnak a környezetvédelmi és az építési engedélyek, elkészültek a kiviteli tervek és az új Mosoni-Duna híd terveit is jóváhagyta a hatóság”.

Jelenleg a kivitelezői közbeszerzési eljárás és a kivitelezéshez szükséges területek megvásárlása zajlik. A 8,5 hektáron lévő fás szárú növényzet kitermeléséhez szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, az építéssel érintett területeket kitűzték – írták. A környezetvédelmi engedély alapján a nyomvonalon lévő fákat a lombhullást követően, október és március között lehet kivágni, de a kitermelés előreláthatóan még az idén befejeződik.

A munkák a Mosoni-Duna északi oldalán, önkormányzati területeken kezdődnek, majd a déli oldalon folytatódnak. A kivágott fák helyére a nyomvonal mellett a beruházás befejezése után több mint nyolcszáz facsemetét és mintegy 2500 cserjét ültetnek, emellett 67 ezer négyzetméteren füvesítenek.

Az új győri híd jelentőségéről, tervéről ebben az írásunkban olvashatnak bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában