Az adó egy százalékból befolyt összeget fejlesztésekre fordítják

2021.10.18. 16:28

Több mint 9 millió az 1%-ból a Kapuvári Mentőknek

Közel kétezer ember, összesen 9,1 millió forintot adományozott a Kapuvári Mentők Egyesületének az adó egy százalékából. Cikkünkből kiderül, mire fordítják az összeget, ahogy arra az önzetlen összefogásra is kitérünk, amelynek eredményeképp mára két defibrillátor is elérhető Fertődön.

Kustor Réka

Forrás: Kisalföld

Fotó: Kustor Réka

A megalakulásuk óta eltelt tizenegy évben töretlen fejlődés jellemezte a Kapuvári Mentők Egyesületét. Tudván, hogy jó helyre kerül a pénz, az adományozók a múlt évben is bőkezűek voltak a mára huszonhét tagot számláló egyesülettel.

– Majd kétezer embertől több mint 9,1 millió forint támogatás került az adó egy százalékából az egyesülethez. Köszönet illeti azokat is, akik személyesen keresnek meg bennünket és ajánlanak fel csekken kisebb-nagyobb összeget, akárcsak azokat a cégeket, amelyek mellettünk állnak – emelte ki Eitler Gergely, az egyesület vezetője, aki ismét szeretné felhívni a figyelmet a nevükben indított megtévesztő pénzgyűjtésre, s egyben javasolja, hogy aki a kapuvári mentőket szeretné támogatni, célzottan őket keresse.

– Az egyesülethez érkezett felajánlások a rábaközi mentésügyet, valamint a kapuvári mentőállomás infrastruktúrájának fejlesztését szolgálják. Az eddig beérkezett összegekből többek között beszereztünk egy újraélesztéshez használt mellkaskompressziós gépet, diagnosztikai és defibrillátor készüléket, amelyek együttes értéke megközelíti a 10 millió forintot. Szert tettünk egy lélegeztetőkészülékre, valamint számos mentéstechnikai eszközre. Minden kolléga kapott egy kiváló minőségű munkavédelmi cipőt, de nagy jelentőségű volt az állomás épületének állagmegóvása is, a külső-belső tisztasági festés és egy parkoló kialakítása. Hasznos előadásokat is tervezünk, amennyiben a járványhelyzet engedi, szervezés alatt van egy kapuvári egészségnap. A meghívásunkat elfogadta dr. Zacher Gábor toxikológus is, aki a művelődési központban mondja el gondolatait, a közösségi oldalunkra felkerülnek majd a további részletek – mondta Eitler Gergely, hozzátéve, hogy fizikailag és lelkileg is megterhelő időszakon vannak túl, de sok biztatást, szeretetet, támogatást kaptak az emberektől.

További céljuk a környező településeken egy-egy defibrillátor készülék kihelyezése, és aki igényt tart rá, annak megtanítják a használatát. Kapuvár után Fertődre is kerültek készülékek. Teljesítvén ugyanis a fertődi Horváth János utolsó kívánságát, temetésén a virágra és koszorúra szánt összeget családja a Kapuvári Mentők Egyesületének ajánlotta fel. Úgy tűnik, méltó módot találtak a támogatás jótékony célú felhasználására, két életmentő készülék került ki nyilvános helyre Fertődön.

https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/halalaban-is-a-mentoket-tamogatta-fertodon-helyeztek-el-a-defibrillatorokat-amiket-a-koszorukra-szant-osszegbol-vasaroltak-11472071/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában