Közélet

2021.10.29. 14:16

Közgyűlési döntések Sopronban – Marad a Lenkey utcában a rendelőintézet

Közgyűlést tartott tegnap Soproni képviselő-testülete. Egyebek között módosították az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló rendeletet, döntöttek a városi térfigyelő kamerarendszer bővítéséről és a Lenkey utcai rendelőintézet épületének felújításáról.

Papp Fanni

Stöckert Tamás, a brennbergbányai részönkormányzat elnöke is támogatta, hogy a német nemzetiségű Zeltner Ferenc emléktáblát kapjon. Fotó: M. D.

A képviselő-testület elsőként elfogadta, hogy az önkormányzat által alapított Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj sikeres pályázói közül öten megkapják a teljes tanévre szóló, 52 ezer forintos támogatást. A Soproni Német Nemzetiségi Önkormányzat javaslatáról is döntöttek, a német nemzetiségű Zeltner Ferenc brennbergbányai költő születésének 110. évfordulója alkalmából emléktáblát helyeznek el Brennbergbányán a Szent Borbála téri sétaút mellett.

Bővítik a térfigyelő kamerarendszert. A szeptemberi közgyűlés egyhangúlag megszavazta hat kamera kihelyezését a városban, amit további 12-vel egészítenek ki, így több mint hetven kamera lesz Sopron közterületein. A közgyűlés jóváhagyta, hogy a Soproni Önkormányzati Hulladékke­zelő Kft. megkösse az új könyvvizsgálói szerződést a budapesti székhelyű Audit-Service Könyvszakértő, Adó- és Vezetési Tanácsadó Kft.-vel. A megbízás november 1-jétől 2026. október 31-ig lesz érvényes. Döntöttek az F. K. L. Sportszolgáltató Kft. kérvényéről is, az önkormányzat kezességvállalást ad a kft. folyószámlahiteléhez.

Stöckert Tamás, a brennbergbányai részönkormányzat elnöke is támogatta, hogy a német nemzetiségű Zeltner Ferenc emléktáblát kapjon. Fotó: M. D.

A rendes közgyűlést rendkívüli követte, ahol kilenc napirendet tárgyaltak. A képviselő-testület elsőként elfogadta, hogy a balfi településrészi önkormányzat lemondott tagja helyére újat válasszanak, Némethné Czuppon Enikő lett az új képviselő. Módosították az önkormányzati helyiségek és lakások bérletéről szóló rendeletet. Mivel emelkedett a minimálbér és a garantált bérminimum, a bérlakások pályázhatóságának jövedelemhatárát is növelték. Létszámot emelt a közgyűlés, a Soproni Múzeum munkatársainak száma nyolccal, a polgármesteri hivatalé öttel bővül.

Átcsoportosítják a TOP-pályázatokat érintő pénzeket, ugyanis vannak projektek, ahol maradvány keletkezett, más beruházásoknál viszont az építőipari áremelkedések miatt szükség van többletforrásra. A legnagyobb hiány a Selmeci utcába régóta tervezett új rendelőintézetnél mutatkozott, amely beruházás el sem kezdődik. Az egészségügyi alapellátás fontossága miatt a testület úgy döntött, mégis inkább a meglévő Lenkey utcai rendelőt újítják fel. Az új projekt indításához 1,127 milliárd forint szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában