Az idő kulcsfontosságú az újraélesztésnél

2021.10.13. 17:08

Halálában is a mentőket támogatta – Fertődön helyezték el a defibrillátorokat, amiket a koszorúkra szánt összegből vásároltak

Teljesítvén a fertődi Horváth János utolsó kívánságát, temetésén a virágra és koszorúra szánt összeget, családja a Kapuvári Mentők Egyesületének ajánlotta fel.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Kustor Réka

Úgy tűnik, méltó módot találtak a támogatás jótékony célú felhasználásának, két életmentő készülék került ki nyilvános helyre Fertődön. A jó ügy mellé állt a fertődi önkormányzat, a támogatók sorába pedig Illés Tamás az Ambrózia Pékség ügyvezetőjeként és képviselő testületi tagként egyaránt. Az egyik defibrillátor a Városháza bejárata mellé, a másik készülék a süttöri városrészen, az ’56-os emlékű mellett, az iskolai étkező épületén kapott helyet.

Bognár Zoltán polgármester elsőként a köszönetét fejezte ki az összefogás résztvevőinek, majd ezekkel a gondolatokkal folytatta: „Örülök neki, hogy a városban is elérhetőek az életmentő készülékek. Fontos, hogy csak a célnak megfelelően használjuk, ez nem játékszer. Bízom benne, hogy minél kevesebbszer lesz rá szükség, de ha már kell, akkor minél nagyobb hatásfokkal működjön. Köszönhetően a Patent Securitynek, mindkettőt kamerával figyeljük meg, illetve a beépített GPS révén nyomon is követhetőek – jegyezte meg a polgármester, hozzátéve, hogy a város építette ki az eszközökhöz az elektromos hálózatot és az előtetőt.

A kapuvári mentők törekvése, hogy idővel a környező települések mindegyikén legyen bárki számára elérhető defibrillátor. Orbán Dávid, a kapuvári mentőállomás mentőtisztje elmondta, hogy a készülék biztonsággal használható, magyar nyelvű, egyszerű utasításokat tartalmaz, bárki által könnyen kezelhető. Mint azt a mentőtiszt kiemelte, az idő kulcsfontosságú az újraélesztésnél, Fertőd pedig pont a két állomás, a kapuvári és a soproni közé esik, így még inkább indokolt a készülékek kihelyezése, a hatékonyságukat pedig tovább növeli, hogy a város két különböző pontjáról is elérhetőek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában