Megemlékezés

2021.10.19. 17:07

Előadás és műsor ’56 tiszteletére a Jereván lakótelepen

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek a soproni Jereván lakótelepen működő Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai.

kisalfold.hu

Fotó: Griechisch Tamás

A nyugdíjasklub a nemzeti ünnepeket mindig színvonalas műsorral ünnepli.

Az önkormányzat nevében Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzat elnöke, köszöntötte a szép számban megjelent tagságot, megköszönve azt a közösség érdekében végzett munkát, amely nemes szolgálat is egyben. Az élményteli közösségi összetartozás folyamatos erősítése mellett a Lővéri Nyugdíjas Klub a Jereván lakótelep köztéri eseményeinek is példamutatóan aktív résztvevőjeként teszi hosszú évek óta tartalmassá és örömtelivé a településrész közösségi életét – mondta Tóth Éva.

Fotó: Griechisch Tamás

A járványhelyzet ideje alatt a klub sem működhetett, de amint arra lehetőségük adódott, szabadtéri programokon, kulturális nyugdíjas-találkozókon újult erővel tevékenykednek – mondta el dr. Koltai Miklósné, a klub elnöke. A közel negyven fős aktív tagságnak fontos, hogy a jeles napokat is műsoros közösségi alkalmakká tegyék, miközben szerveznek könyvbemutatókat, kiállításokat, zenés délutánokat, előadásokat, tárlatlátogatásokat is.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc évfordulóján is immár hagyomány, hogy méltóságteljes megemlékezés keretében idézik fel a sorsfordító történelmi időket, annál is inkább, hogy a klub tagságának nagy része, életkorától fogva, maga is személyesen megélte a forradalom napjait.

Fotó: Griechisch Tamás

A megható pillanatokat is felidéző ünnepség bevezetőjeként a résztvevők Osváth Ádám történész előadását hallgathatták meg az 1956.évi forradalom sorsfordító eseményeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában