Széchenyi István Egyetem

2021.10.19. 17:17

Díszokleveleket adtak át a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán

Emlékdiploma-átadó ünnepséget rendeztek a Széchenyi István Egyetemen, ahol az 1961-ben és az 1971-ben végzett zenetanárokat köszöntötték az arany és gyémántoklevelekkel. Az eseményen felidézték a győri felsőfokú zenei oktatás fejlődését, amelynek köszönhetően ma már a Művészeti Kar keretein belül zajlik a képzés.

Széchenyi István Egyetem

Fotós: Csaba Jozsef Majer // Majer Csaba Photo

Dr. Hontvári Csaba, a Művészeti Kar dékánja köszöntőjében visszatekintett arra az útra, amelyet a győri felsőfokú zenei oktatás bejárt a szakiskolaitól indulva az egyetemi képzésig. Emlékeztetett rá, 2017-ben kari rangra emelkedett, és az ország egyik legjelentősebb művészeti intézményévé vált a győri.

A dékán utalt rá, a fejlődés napjainkban is tart, hiszen idén szeptembertől a karon nemcsak zeneművészetet, de a Design Tanszék keretein belül építőművészetet, formatervezést és tervezőgrafikát is oktatnak. Szintén szeptemberben indult a Magyar Táncművészeti Egyetem kihelyezett képzése, győri oktatók részvételével. Mint mondta, olykor fontos megállni, és megünnepelni azokat, akik részesei voltak ennek a jelentős útnak.

Fotó: Majer Csaba József/Széchenyi István Egyetem

„Az emlékdiplomák átadásával tiszteletünket, megbecsülésünket és köszönetünket fejezzük ki azért a több évtizedes munkáért, amit önök a közösségünkért és a magyar zeneművészetért tettek akkor, amikor számos tehetséget és zeneszerető embert neveltek hazánknak”

– fogalmazott.

Fotó: Majer Csaba József/Széchenyi István Egyetem

A szónok az emlékdiplomát átvevő zenetanároknak azt kívánta, hogy a saját környezetükben még sokáig közvetítsék kultúránkat és a művészet szeretetét.

Az ünnepségen a Széchenyi István Egyetem Művészeti Kara jogelőd intézményeiben 1961-ben végzett zenetanárok vehették át gyémánt-, az 1971-ben végzettek pedig aranydiplomájukat.

Az emlékdiplomák átadását László Zsombor Márk és Lázók Richárd játéka tette még emlékezetesebbé az Egyetemi Hangversenyterem különleges miliőjében.

Fotó: Majer Csaba József/Széchenyi István Egyetem

Gyémántdiplomát kaptak:

Bánki Péter

Ferenc Éva

Nemes László

Princzinger László

Ruday Éva

Somfai Rózsa

Szász Ferencné Juhász Mária

Szili Mihály Pál

Wasztl János

Aranydiplomát kaptak:

Beyer István

Magyar András

Pákozdi Anna Aranka

Pápai János Viktorné Rózsa Ildikó

Rohrné Szűcs Éva

Steszli Tibor

Szüts Tiborné Tar Viktória

Tibell Katalin (Németh Katalin)

Vass Péterné Magyar Mária

A diplomaátadó ünnepség elnökségében helyet foglalt (balról jobbra) dr. Ruppert István egyetemi tanár, rektori tanácsos, dr. Fodorné Kerékgyártó Csilla, a Szólóhangszerek és Művészetelmélet Tanszék vezetője, dr. Hontvári Csaba, a Művészeti Kar dékánja és dr. Cziglényi Ákos dékánhelyettes, a Zenekari Hangszerek Tanszék vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában