Munkavégzés csak védettséggel

2021.10.21. 08:01

Ausztria szigorít – Novembertől a munkahelyeken is életbe lép a 3-G-szabály

Az igazolásokat november 14-től ellenőrizhetik, de akinek nincs 3G-tanúsítványa, annak már november 1-től is FFP2-es maszkot kell hordania a munkahelyén.

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a szerdai kormányülés után ismertette a munkahelyi 3-G-szabály tervezetét. Eszerint november 1-től csak negatív teszteredményről, oltásról vagy korábbi koronavírus-fertőzésről szóló érvényes igazolás birtokában lehet dolgozni minden olyan munkahelyen, ahol elkerülhetetlen a személyes találkozás ügyfelekkel vagy munkatársakkal. A szabály így nem vonatkozik majd például az egyedül úton lévő teherautó-sofőrökre.

Az igazolásokat november 14-től ellenőrizhetik, de akinek nincs 3G-tanúsítványa, annak már november 1-től is FFP2-es maszkot kell hordania a munkahelyén. A részletes szabályokról szóló rendelet a következő napokban jelenik majd meg – számolt be weboldalán a volksgruppen.orf.at.

A cikkben arról is beszámolnak, hogy gyorsulni látszik a járvány terjedése. Utoljára fél évvel ezelőtt, március 26-án volt annyi igazolt fertőzés az országban 24 óra alatt, mint amit szerdán közöltek a hatóságok. Az október 20-án közölt adatok szerint, 3 727 új megbetegedést jegyeztek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában