Helyi közélet

2021.10.26. 09:00

A vízügy munkatársai vehettek át kitüntetéseket október 23-a alkalmából Győrben

Az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság két munkatársa részesült az elismerésben.

kisalfold.hu

  • Dr. Papp Ildikó az Igazgatási és Jogi Osztály vezetője több évtizedes kimagasló tevékenysége, eredményes szakmai és vezetői munkája elismeréseként a Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany fokozata miniszteri elismerésben részesült.
  • Dávid Balázs gátőr (Tatai Szakaszmérnökség, 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás) kiemelkedő és példamutató szakmai munkája elismeréseként Óra Emléktárgy főigazgatói elismerésben részesült.
  • Dr. Papp Ildikó az állami- és jogtudományi tanulmányai befejezését követően 26 éve kezdte pályafutását az igazgatóságnál jogügyi főelőadó munkakörben. 1998-tól az igazgatóság titkárságvezetője volt, 1999-től a Hatósági Osztályt vezette, majd a 2000. évtől jelenleg is igazgatási és jogi osztályvezető. Alapvégzettsége mellé 2002-ben társasági, 2007-ben környezetvédelmi szakjogászi diplomát szerzett.

    Dr. Papp Ildikó
    Fotó: ÉDUVÍZIG

    Feladatai közé tartozik az igazgatóság tevékenységének jogi vonatkozású ügyeinek kezelése, tanácsadás, az igazgatóság jogi képviselete, az iktatási és irattározási tevékenység irányítása, belső szabályzatok készítése és nyilvántartása, valamint szerződések előkészítése, véleményezése és a szerződéses jogok érvényesítése. Az igazgatóság tevékenységhez kapcsolódó ingatlangazdálkodási és nyilvántartási ügyekben eljárva eredményesen képviseli az igazgatósági, ezen keresztül az állami érdekeket. A vízgazdálkodási célú területek vitatott vagyonkezelői jogainak tisztázása érdekében számos esetben folytatott eredményes jogi eljárást, ami elengedhetetlenül szükséges az igazgatóság tevékenységébe tartozó feladatok megfelelő ellátásához. Alapos és precíz munkájával jelentős érdemeket szerzett abban, hogy az igazgatóság az Európai Uniós források felhasználásával jelentősen javította a térség vízgazdálkodási feltételeit. A fejlesztési projektek előkészítése és magvalósítása során a közbeszerzések és a területszerzések lebonyolításában kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Munkája eredményességéhez nagyban hozzájárul a külső szervezetekkel kiépített jó munkakapcsolata. A vízügyi jogszabályok országosan is elismert szakértője, jelentős szerepet vállalt a jogszabály-alkotási és a szervezeti átalakítási feladatokban.

    A kiemelt ágazati jogi feladatok kidolgozását végző munkacsoport vezetője. Vezetőként nagy munkabírásával, elkötelezettségével mutat példát környezetének.

    Dávid Balázs több, mint húsz éve dolgozik igazgatóságon gátőrként. Munkája nélkülözhetetlen a 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás védelmi képességének fenntartásához, amit teljes szívvel és lélekkel lát el. 1999-től folyamatosan részt vesz a saját illetve más vízügyi igazgatóságok területén lezajlott árhullámok elleni védekezésekben is.

    Dávid Balázs
    Fotó: ÉDUVIZIG

    A vízkárelhárítási feladatokban kifejtett áldozatos munkája, szakmai elhivatottsága kiemelkedő, amit kiegészít a közfoglalkoztatási programban betöltött irányító tevékenysége is. Kiváló kapcsolatot tart fenn a társszervezetekkel, szakmai tudását ők is elismerik.

    Nyilvános és közösségi szakmai szereplése is meghatározó: a közösségi médiában a vízügyi jelenlétet folyamatosan erősíti, valamint az 1400 fős ”Érted tettem Duna” Facebook csoport motorja. Rendszeresen szervezi az ismeretterjesztő túrákat és a hulladékszedési akciókat. Munkája mellett az esztergomi iskolák számára nyílt napokat szervez, mely keretében bemutatja a diákoknak a vízügyi szakma, a gátőri élet mindennapjait, feladatait.

    A környezet és természetvédelemre irányuló tevékenységei között szerepel a „TeSzedd” országos rendezvényben való aktív részvétel, illetve a helyi illegális hulladéklerakók felszámolása.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában