Helyi közélet

2021.10.06. 12:10

125 millió forintból épült az egészségház Vitnyéden, új játszóteret is kaptak a gyerekek

Akár egy városban is megállná a helyét az a XXI. századi egészségház, mely nemrég készült el Vitnyéden. A település lakosságszáma az elmúlt öt évben 10 százalékkal emelkedett, 70 telek kialakítását tervezi az önkormányzat.

Kustor Réka

Modern, négyfunkciós egészségház épült Vitnyéden 125 millió forintból.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Kustor Réka

Négyfunkciós egészségház épült Vitnyéden, amely helyet ad a felnőtt- és gyerekorvosnak, védőnőnek, és a későbbiekben egy fogorvossal is szerződik majd az önkormányzat.

Modern, négyfunkciós egészségház épült Vitnyéden 125 millió forintból.
Fotó: Kustor Réka / Kisalföld

– Remélhetőleg a hónap végén megkezdődik a rendelés. A felső szinten a terveink szerint egy szolgálati lakás épül és lesz egy kiállítóterem – részletezte lapunknak Szalai Csaba polgármester. Az épületet Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő is megtekintette; a modern ingatlan a Magyar Falu Program 125 milliós támogatásából épült fel. A Cigány-tónál lévő kihasználatlan füves terület is új értelmet nyert, eddig a sportpályánál volt csak játszótér, most a falu másik felén is kialakítottak egyet a gyerekek nagy örömére, a beruházásra 5 millió forintot nyertek. Négy utcarész újult meg vagy van folyamatban a fejlesztésük.

– Mindig a soron következő, legrosszabb állapotú utcát újítjuk fel. Elkészült a Szent János és a Dózsa utca, hamarosan befejezzük a Vasút utcát és a Szent László azon szakaszát, amelyre leginkább ráfért az aszfaltozás – mondta Szalai Csaba, aki még több örvendetes hírre is kitért.

Ötmillió forintból épült játszótér a Cignány-tónál, így a falu mindkét felén kikapcsolódhatnak a gyerekek.
Fotó: Kustor Réka / Kisalföld

– Folyamatosan emelkedik a gyereklétszám a településen. Az iskola 44 diákkal működik, az óvoda lassan eléri felső kapacitását, az ötvenet, és a jelenleg 7 férőhelyes bölcsődére is nagyobb igény mutatkozik. Pályázunk a régi orvosi rendelő hasznosítására: az egyik felében bölcsődét, a másikban idősek nappali ellátását szolgáló épületrészt szeretnénk kialakítani. Egy olyan helyet, ahol a nyugdíjasok együtt lehetnek, beszélgethetnek – emelte ki a polgármester, majd rátért az ingatlanok kelendőségére.

– Az eladó ingatlanokra sorban állnak a vevők, szinte meg sem kell hirdetni. Öt év alatt a falu lakosságszáma százötvennel emelkedett, ami a teljes lakosságnak majdnem a tíz százaléka. Telkesítés várható a Sport utca mögött, illetve lesz egy új falurész a gazdabolt fölött. Körülbelül 70 telket alakítanak ki, jelenleg a rendezési terven dolgozunk. Szépen fejlődik Vitnyéd, amit megálmodunk, megpróbáljuk megvalósítani. Nekünk ez a világ közepe, a cél, hogy minél élhetőbb, vonzóbb legyen a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában