évfordukó

2021.10.23. 07:24

 120 éves a győri Jedlik szakközépiskola – fotók

Alapításának 120. évfordulójára emlékeztek a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium könyvtártermében. A felemelő ünnepségen az iskola, fenntartó, a város az iparkamara vezetői mellett számos meghívott vendég, iskolaigazgató, régi tanár és diák is megjelent.

Hécz Attila

Fotó: CSAPO BALAZS

Módos Gábor igazgató ünnepi beszédében köszöntötte a megjelent vendégeket, az intézmény partnereit és támogatóit. Összefoglalva az iskola történetét kiemelte, hogy térségünkben mindig is komoly igény mutatkozott a szakképzett munkaerőre.

- Az 1901 október 28-án kapuit megnyitó iskolánk 24 fővel kezdte meg a képzést, ma növendékeinkkel és tanárainkkal együtt 1017-en vagyunk – jegyezte meg az igazgató. – Az itt folyó képzés magas színvonalát jelzi, hogy a győri Jedlik 2018-ban és 2019-ben az ország legelső szakközépiskolája lett. Ezen felül büszkék vagyunk a 4,15-ös iskolai átlagunkra is.

Az intézmény vezetője külön is megköszönte a szülők, az egykori, illetve jelenlegi tanárok munkáját. Külön köszönetet mondott a város, az iparkamara, a szakképzési centrum és a partnerek, vállalati vezetők támogatásáért. Köszönetét fejezte ki Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselőnek, hogy felkarolta az iskola épületeinek energetikai fejlesztését.

Itt élmény a tanulás

Perger Elza alpolgármester beszédében hangsúlyozta, a város 750, illetve a Jedlik szakközépiskola 120 éves évfordulójának egybeesését. Elmondta, hogy az iskola Győr oktatásának egyik kiemelkedő intézménye, méltatta a tanítás színvonalát és a szakmai igényességet. Kitért a digitális képzés fontosságára és további nagyszerű eredményeket kívánt a diákoknak, illetve az iskolának. Hangsúlyozta, hogy a nagy múltú iskolában tanuló diákok számára nem csupán kötelesség, de élmény a tanulás.

A siker három titka

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja az ország egyik legsikeresebb intézményének titkát három pontban határozta meg. A Jedlik nagy múltjában, tradíciójában, a mindenkori igények kiszolgálására törekvő innovációban, és a partnerekkel való gyümölcsöző együttműködésben látja. Gratulált az intézmény eddigi eredményeihez, és további sikereket kívánt.

Emlékoklevelekkel mondtak köszönetet

Az ünnepség zárásaként az iskola igazgatója emlékokleveleket adott át Győr városának, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának és a Győri Szakképzési Centrumnak. Emlékoklevelet kapott továbbá Nagy Péter, a Jedlik címzetes igazgatója, Baksa Péter, egykori igazgatóhelyettes, a Jedlik életmű emlékének őrzője és Fábián András gyakorlati oktató.

A legjobb befektetés

- Először 1978 és 1988 között tanítottam a Jedlikben – mondta Fábián András, Bandi bácsi. – Nyugdíjba vonulásom után visszajöttem, és jelenleg is itt oktatok. Hetvennyolc évesen azt tapasztalom, hogy a mostani generáció nagyszerű képességekkel rendelkezik. Jellemző azonban rájuk, hogy ami az interneten is fellelhető, azt nem szívesen tanulják. Én azonban továbbra is töretlenül hiszem, hogy a tanulás a legjobb befektetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában