Nyárbúcsúztató

2021.09.10. 20:12

Szüreti napokkal búcsúztatják a nyarat Sopronban – fotók

Jó hangulatban kezdődtek a hagyományos nyárbúcsúztató Szüreti Napok Sopronban. A vasárnap estig tartó programsorozatot idén az Erzsébet-kertben tartják meg.

kisalfold.hu

A helyszínválasztás a soproni népszavazás centenáriumi emlékévével áll összefüggésben, hiszen a parkban található gróf Bánffy Miklósnak, a népszavazás külügyminiszterének életnagyságú szobra. A hagyományos nyárbúcsúztató rendezvényen tizenkilenc helyi és környékbeli borász vett részt.

Az érdeklődők már a Napsugár Táncegyüttes fellépése előtt nagy számban voltak jelen a gasztronómiai rendezvényen. Ezután következett az esemény hivatalos megnyitója, ahol Molnár Tibor, a Soproni Borút Egyesület elnöke, valamint Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője mondtak köszöntőt. A borosgazdák ezután egy-egy vödör szőlőt vittek a Bánffy Miklós szobra közelében felállított kézi présbe, az összegyűlt gyümölcsből pedig Barcza Attila, és Farkas Ciprián soproni polgármester préselték ki a mustot.

– Ezzel a helyi borosgazdák együttműködését szimbolizáljuk. A szüret mindenkinek öröm, a szőlészeknek azonban munka is, mely folyamatosan nehezedik a klímaváltozás nyomása miatt – mondta Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.

 

Este Szarka Gyula mutatta be Ének a konyhából című albumának szerzeményeit, majd pedig a Blue Cafe Band játszott funky számokat.

A rendezvények holnap 10:30-kor folytatódnak a Juventus Koncert Fúvószenekar fellépésével, melyet 15:30-kor követnek a Pendelyes Tánceggyüttes és a Sopron Táncegyüttes produkciói. A néptáncosok után a Varga Gábor Jazz Trió lép fel a stílus szerelmeseinek legnagyobb örömére. A népzene 18 órakor Palya Bea triójával tér vissza a színpadra, utána pedig a Cotton Club Singers vokálegyüttes szórakoztatja a közönséget.

Vasárnap 10:30-kor Sopron Város Fúvószenekarával indulnak a programok. Ezt 13 órakor a Bor és innováció startup beszélgetés fogja követni. A Testvériség Néptáncegyüttes 15 órai fellépése után a Chain Bridge Pop koncertezik, majd pedig a 4 for Dance mutatja be táncprodukcióját. Ezután 19 órakor a Helga Jazz Trió, 20 órakor pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar lép fel az eseményen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában