Jó utemben haladnak a munkák

2021.09.12. 07:53

Szeptember végére elkészül a parkolóház Sopronban

A tervezett ütemben haladnak az Árpád utcai parkolóház körüli építési munkálatok Sopronban. Az épület műszaki átadása szeptember végén várható.

kisalfold.hu

A soproni, Árpád utcai Parkolóház a befejezéséhez közeledik.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Szalay Károly

Töretlenül zajlanak az Árpád utcai parkolóház építési munkálatai Sopronban. A július 1-jei bokrétaünnep után rövidesen elkezdődtek az épület körüli utak, parkolók és a park kialakítása is.

– A gyalogosok járdáját és a 36 térkövezett kültéri parkoló nagy részét már kialakították a munkások. Jelenleg a parkolóház előtt futó út építésének előkészítése és a közművek bekötése zajlik, rövidesen felviszik az aszfaltréteget is. Az épületben nemrég elkészült a parkolóházakban használatos, a padlózatot borító rugalmas gyantaburkolat. A legfelső, tizedik félszinten megkezdtük a zöldtető kialakítását. Zajlanak az épület villanyszerelési és gépészeti munkálatai, a liftek beszerelése, vizesblokkok burkolása és berendezése, valamint az alsó szinten található, elektromos járművek töltésére alkalmas berendezések telepítése. Utóbbiak száma a kereslet növekedésével bővíthető lesz – mondta Endrődy Szabolcs építésvezető, a kivitelező FÉSZ Zrt. munkatársa.

A modern kinézetű parkolóház homlokzatát borító kerámialapokat már felszerelték az épületre. A sűrűbben kirakott, sárgás színű kerámialapokból kirajzolódik az épület funkcióját jelző „P” betű is.

Az ötezer négyzetméteres, kilenc félszinten 235 autót és 20 motorkerékpárt befogadni képes parkolóház építése a tervezett ütemben halad, az épület műszaki átadása szeptember végén várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában