Szeptember 1.

2021.09.01. 06:18

Évnyitók, dugók, teltház a vonaton – Ilyen volt a megyében az első tanítási nap – Videón a győri forgalom

Érkeznek olvasóink helyzetjelentései.

kisalfold.hu

  • Mit tapasztalt? Várjuk Olvasóink megyei közlekedési helyzetjelentéseit a tanévkezdés napján a [email protected] e-mail címre!
  • Győr-Moson-Sopronban a tanévkezdést garantáltan az összes autós megérzi az utakon. Körképünkből kiderül, hogy Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Kapuváron hol kell számítani szerda reggeltől „neuralgikus” csomópontokra.
  • A szakemberek a „napindítót” 7 órától 7.45-ig, a délutánit 15.45-től 16.30-ig tartják számon a megyei városokban.
  • 14.00 – Évnyitó Sopronban

    https://www.kisalfold.hu/galeria/tanevnyito-a-soproni-petofi-sandor-altalanos-iskola-es-alapfoku-muveszeti-iskolaban/

    13.24 – Évnyitó a Fehér Miklós Gimnáziumban

    https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/evnyito-a-feher-miklos-gimnaziumban-11323286/

    13.21 – Megkezdődött a 465. tanév a Líceumban

    https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/megkezdodott-a-465-tanev-a-liceumban-11323268/

    13.01 – Rendőrök segítik a közlekedést

    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén szeptember hónapban a frekventált helyen lévő iskolák előtt, iskolarendőrök és polgárőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.

    Fotó: police.hu

    A biztonságos tanévkezdés érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbi tanácsokat ajánlja a nebulók és nevelőik figyelmébe:

  • Az önállóan közlekedő gyerekek mindig a biztonságos, már ismert útvonalakat használják, táskájukra és egyéb holmijukra – különösen a tömegközlekedési eszközökön – figyeljenek, lehetőleg ne tegyék le sehol!
  • A lopások elkerülése érdekében értékes tárgyat ne vigyenek magukkal az iskolába, az igazolványokat, telefont, pénzt mindig biztonságos helyen – lehetőleg a táska, kabát belső zsebében – tartsák!
  • Soha ne szálljanak be idegen autójába, ne kísérjenek el senkit még rövid ideig se (például csak azért, hogy megmutasson neki egy útvonalat)!
  • A legfontosabb, hogy a diákok ismerjék azokat a telefonszámokat, amelyeken keresztül segítséget kérhetnek!
  • 11.44 – Iskolakezdés, torlódásokkal Mosonmagyaróváron

    A tanévkezdés Mosonmagyaróvár több pontján is torlódásokat hozott a reggeli órákban: gyakorlatilag minden iskola előtt megtapasztalhatták az érkező családok és az arra közlekedők.

    A Móra- és a Bolyai-iskola környéke „elbukott”, hangsúlyozta egy mosonmagyaróvári anyuka, megjegyezve, hogy szerencsés, mert a közelben laknak, így gyalog is meg tudják az előbbi iskolát közelíteni.

    Egy másik, kétgyermekes édesanya szintén arról számolt be, hogy a Piarista-iskola környékén is képtelenség volt leparkolni, ott csak addig lehetett megállni, amíg a gyerekek kiszálltak. Ez egyébként nem csak a tanévkezdésre jellemző.

    Nem sokkal volt jobb a helyzet a Haller-iskola alsó tagozatánál, illetve az intézmény felső tagozatánál, mely a Glück-iskolával közös épületben működik (a felvételen).

    Fotó: Kerekes István
    Fotó: Kerekes István

    10.01 – Videós összefoglaló a győri forgalomról

    8.20 – Győr, Szent István út

    8.00 – Győr., kismegyeri szakasz

    „Már nem láttam dugót, a kritikus időszak 8 óra előtt lemehetett” – írta olvasónk.

    7.34 – Kisebb fennakadások Kapuváron

    „Kapuváron reggel fél 8-kor az iskolakezdés csak kisebb fennakadások okozott a közlekedésben a Lumniczer utcában és a katolikus iskola környékén.

    Az általános iskola melletti zebrán rendőr segítette az átkelést” – írta a fotók mellé olvasónk.

    7.31 – Nem fértek fel az utasok a Győrbe tartó személyvonatra

    „Ma reggel a Rajkáról 6 óra 10 perckor induló személyvonattal utaztam Győrbe. A vonat már Mosonmagyaróváron megtelt, a következő állomásokon várakozó utasoknak nem volt könnyű dolga a felszállásnál. Olyannyira nem, hogy Öttevényen körülbelül 10 utas maradt hoppon, nem préselték fel magukat az utastérbe -erre nem is volt túl sok esélyük, hiszen állóhely sem igen jutott-, nélkülük indultunk tovább. A helyzet Abdán megismétlődött. Ugyan ott már nem láttam, hányan maradtak a peronon indulás után, a tömött ajtók között kétségbeesetten fel-le járkáló utasok száma jóval tíz fölött volt. Meg kell említenem, hogy ”diákjáratnak„ nem az ilyenkor megszokott hosszabb, hanem a nyári szünidő alatt küldött rövidebb szerelvény érkezett”

    - írta olvasónk.

    Időben induljon!

    „Szerdától nő az iskolák, óvodák környékén a forgalom, ezért azt kérjük az autósoktól, fokozottan figyeljenek vezetés közben. Senki ne türelmetlenkedjen a volánnál! Érdemes előbb útnak indulni, hisz elsejétől biztosan emelkedik a menetidő” – mondta Rosta Roland rendőr őrnagy.

    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-­megelőzési Bizottságának titkára hozzátette: a frekventált oktatási intézményeknél iskolarendőrök segítik a közlekedést szerdától.

     

    Korábban írtuk

    https://www.kisalfold.hu/galeria/tanevnyito-a-gardonyiban-gyorben/

    https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/dugokra-ebredunk-szerdan-mutatjuk-a-varhato-gyori-soproni-mosonmagyarovari-kapuvari-csornai-gocpontokat-11319053/

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában