pályázat és önerő

2021.09.20. 20:24

Megújul a művelődési ház Beleden

Beled polgármestere, Major Jenő a folyamatban lévő beruházásokról számolt be a Kisalföldnek. Köztük van a művelődési ház felújítása, amely mellett elhaladva hamarosan egy szép székely kapun át juthatnak ki a látogatók az udvarra.

Kustor Réka

– Új út és járda vezet majd az utcától a művelődési ház mellett a konyháig – mutat végig az úton a városvezető, a beruházást önerőből kivitelezi az önkormányzat. A konyha néhány éve teljeskörűen megújult, egy sütő hiányzott még, amit 1,8 milliós pályázati forrásból már beszereztek, valamint, mivel a pályázat feltétele építés is volt, térköves burkolattal kerítették körbe az épületet, mellé pedig kiülőket tettek.

A művelődési ház korszerűsítéséről is részletesen beszélt a polgármester.

– A nyílászárók egy részét korábban már lecseréltük, a Magyar Falu Programban kapott harmincmillió forintból most végre körbeértünk, emellett zajlik a vizesblokkok rendbetétele is. A belső átalakítás már saját forrásból történik, közel huszonnégymillió forintból. A falbontás révén mintegy negyven négyzetméterrel megnöveltük a belső teret. A büfét áthelyezzük a régi kazánházba. Elvégezzük a fűtés-korszerűsítést is, ami a kazáncserét és új fűtőtestek felszerelését is magába foglalja – sorolta Major Jenő, majd további fejlesztésekről beszélt.

– A Közép utca lakói új járdán közlekedhetnek, ahogy a Rákóczi utca egy része is új aszfaltburkolatot kap. A Belügyminisztérium pályázata ez, amely ötven százalékban támogatott, az útra huszonegymilliót, a járdára tizenötmilliót költünk összesen. A háromszáz méteres útszakasz az evangélikus templomtól a régi főútvonalon vezet Páli irányába. Bízom benne, hogy a Magyar Falu Program tartaléklistájáról még bekerülhetünk, hisz pályáztunk a vicai faluház második ütemére, amely jelenleg szerkezetkész állapotban várja a befejezést, az óvoda tető-, a Rákóczi úti kerékpárút és a városháza belső felújítására.

Ötmillió forintot nyertünk a programban a temető járdaépítésének anyagköltségére, egymilliót helyi rendezvényekre, és másfél milliót a felelős állattartás elősegítését célzó pályázaton, aminek a napokban kaptuk meg az eredményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában