Ikerbummhoz ikertalálkozó jár

2021.09.07. 16:49

Már 22 ikerpár köthető Bősárkányhoz – Első alkalommal rendeztek találkozót

Első alkalommal rendeztek ikertalálkozót Bősárkányban, ahol, ahogy arról már a Kisalföldben is beszámoltunk, kiemelkedően magas az ikerszületések száma.

Kustor Réka

Bősárkányban az átlagosnál gyakrabban láthatunk ikerbabakocsit tologató szülőket. „Az artézi kút vizében lehet valami” – jegyzik meg viccesen, ha e téma felmerül. A magas ikerszületések számára a Kisalföld is felfigyelt még 2018 januárjában, s ez a tendencia a következő években sem változott, sőt, míg az első cikkünk írásakor tizenöt volt a faluhoz köthető ikerpárok száma, addig napjainkban ez a szám huszonkettő lett.

https://www.kisalfold.hu/kisalfold/rabakoz/bosarkanyban-az-elmult-4-evtizedben-13-ikerpar-szuletett-2-pedig-uton-van-fotok-5227657/

Rozsné Varga Anett a korábbi cikkünknél még ikrekkel volt várandós, ma már két kisgyermek boldog édesanyja. Megálmodta és megvalósította tervét, amiben az önkormányzat is partnere volt, megszervezte az első bősárkányi ikertalálkozót. A kiinduló ötletet a régebben még Ágfalván megrendezett ikertalálkozó adta.

– Gondoltam, ha már ennyi ikerpár van Bősárkányban, miért ne rendezhetnénk itt is – kezdte Anett, aki a tettek mezejére lépett és a hétvégén tető alá hozta az elképzelését. Volt sátor, légvár, trambulin, ételek, italok, Anett szívét-lelkét beletette a programba, ami remélhetőleg évről évre több vendéget vonz majd.

– Meglátjuk, a jövőben mire lesz igény, mert tervezem a folytatást, rengeteg ötletem van még. Családias légkört szerettem volna teremteni, olyat, ahol az ikres családok megosztják a tapasztalataikat egymással, jókat beszélgetünk, közben a gyerekek is jól szórakoznak – mondta Anett, aki kiemelte:

– Biztos sok olyan család van, ahol nincs nagy korkülönbség a gyerekek között, de mégis kicsit más ikres szülőnek lenni. Egyszerre történik velük minden, egyszerre éhesek, egyszerre sírnak, együtt kezdenek el mászni, járni, talán ez a legnagyobb különbség. Mint minden testvérpárnál, van, hogy veszekednek, de ha kell, kiállnak egymásért. Más-más a személyiségük, de nagyon erős közöttük a kapocs – jegyezte meg Anett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában