országos elismerés

2021.09.30. 10:18

Lébényi marketingprogram: gyémántdíj a zöldakciótervért

Rangos elismerést ért el Lébény a városfejlesztési projektek marketingprogramjai, kampányai kategóriában az egész éven átívelő zöldakciótervvel a Magyar Városmarketing Díj pályázatán.

Mészely Réka

Mészáros Dóra polgármesteri referens vette át a Városmarketing Gyémánt Díjat dr. Piskóti Istvántól, az MMSZ elnökségi tagjától és dr. Papp-Váry Árpádtól, az MMSZ alelnökétől.

Immár hetedszer hirdette meg a Magyar Marketing Szövetség, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete a Városmarketing Gyémánt Díj pályázatot. Ezúttal 149 nevezés érkezett 25 várostól, köztük elsőként határon túlról is, a szerbiai Magyarkanizsáról. A pályázó szervezetek 5 kategóriában nevezhettek.

Az ismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a krea- tivitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Idén 101 „gyémánt oklevelet” adtak át, köztük a megyében Lébény is kiérdemelte ezen elismerést.

Mészáros Dóra polgármesteri referens vette át a Városmarketing Gyémánt Díjat dr. Piskóti Istvántól, az MMSZ elnökségi tagjától és dr. Papp-Váry Árpádtól, az MMSZ alelnökétől.

– Az első pályázatunkat 2016-ban adtuk be, azóta minden évben összeállítunk egy-egy anyagot és beküldjük a Magyar Marketing Szövetséghez. Az itteni pályázók között mi bolháknak számítunk, hiszen itt fővárosi kerületek, megyei jogú városok is versenybe szállnak. De a szakmai zsűri nem ezt nézi, hanem a marketingaktivitás eredetiségét, a háttérmunkát és persze a sikereket – tudtuk meg Kovács Gábor lébényi polgármestertől. Megjegyezte, fontosnak tartják, hogy ne csak maguk értékeljék a munkát, hanem egy független szakmai zsűri is.

A megye legifjabb városának vezetője úgy véli, egy települési marketingprogram tud nagyon szubjektív lenni. Ebben a pályázatban viszont őszinte és szakmai véleményeket kapnak, ezért is neveznek öt éve töretlenül.

Ezúttal a Zöld Lébényért akcióterv hozta el a sikert.

– Abban gondolkodtunk, hogy milyen zöldlehetőségek vannak, amibe a helyi lakosságot is be tudjuk vonni, aktivizálhatjuk őket. Összeállt egy akcióterv, amit a járványügyi helyzet felülírt. Egyik legsikeresebb a tavaszi hulladékgyűjtés volt, mely során nem egy időpontban toboroztunk szemétszedőket, hanem a kisebb csapatok maguk döntötték el, mikor gyűjtenek. Ehhez minden eszközt, illetve az elszállítást az önkormányzat biztosította. Szomorú, hogy egy teniszpályányi hulladék gyűlt össze, köztük főként olyan lomokkal, amelyek a szelektív gyűjtőkbe, hulladékudvarba leadhatóak lettek volna – részletezte a városvezető.

Emellett szerveztek garázsvásárt, augusztusban egyhetes természetbarát-tábort, szeptemberben Kis város, zöld szívvel feliratú tornazsákokat kaptak az első osztályosok, benne logózott uzsonnatartóval, és további környezetvédelmi társasjátékokat is.

– Októberben szeretnénk fásítani a közterületeken, főként a játszótereinken, több száz csemete és cserje elültetését tervezzük. Novemberben a közintézményekben szelektív hulladékgyűjtőket helyezünk ki és ezeket népszerűsítjük. Decemberben pedig majd újrahasznosítással kézműveskedhetnek a gyermekek. Természetesen itt nem állunk meg: jövőre is folytatjuk a programot – búcsúzott Kovács Gábor.

Említésre méltó, hogy futóverseny, a város imázsfilmje és a méhnyakrák elleni Mályvavirág rendezvény is hozott már gyémántdíjat Lébénynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában