Helyi közélet

2021.09.10. 11:00

Kóny egy sikeres polgárőrközség

kisalfold.hu

Az elmúlt hetekben szép eredményeket ért el a Kónyi Polgárőr Egyesület. Az Országos Polgárőr Szövetség a Polgárőr Község címet adományozta a falunak, az egyesület pedig a hétvégi falunapon az önkormányzattól vehetett át elismerő oklevelet. Közben a Magyar Falu Program pályázatán gépjármű vásárlására kaptak ötmillió forintot a kónyiak. „Egy jó csapat a záloga az eredményeknek” – jegyezte meg Csányi Gáborné, a 2003-ban alakult egyesület titkára.

Kóny hivatalosan is polgárőrfalu lett. Szalánczy Zsolt kónyi alpolgármester, Csaplár Zoltán megyei polgárőrelnök, Aller Imre polgármester és Csányi Gábor kónyi elnök a díjátadó után.
Fotó: Cs. K. A.

A polgárőrséget annak idején a Csányi család hívta életre, és azóta is ők vállalják a felelősséget a működéséért. Az évek során egyébként a Csorna-kapuvári járás koordinátori feladatait is elvállalták. A jól és sokat dolgozó vezetőség azonban nem elég, szükség van egy biztos magra is, azaz lelkiismeretes tagságra. „Szerencsére Kónyban kialakult a jó társaság. A polgárőri feladatok mellett odafigyelünk egymásra, törődünk egymással. A bajtársak nemcsak a hétköznapi szolgálatokból veszik ki a részüket, hanem a váratlan eseményeknél, például árvizeknél vagy a hóhelyzetben, a járványban is számíthatnak rájuk a bajba kerülők. A közelmúlt kitüntetéseire büszkék vagyunk, hiszen azok ismerték el a munkánkat, akikért dolgozunk. A pályázatot pedig, amiből autót tudtunk vásárolni, köszönjünk a Magyar Falu Programnak” – fogalmazott Csányi Gáborné.

Címkék#polgárőr
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában