Rendkívüli ülés

2021.09.06. 19:15

Jövő év elejétől komoly beruházások várhatók Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári képviselő-testület három fontos ingatlan- és területfejlesztési kérelmet is támogatott előzetesen, a megvalósítási projektek pedig a jövő év elejétől kezdődhetnek el. Így a Flexum Thermal & Spa fürdőben, a Duna-lakóparkban és az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. telephelyén is komolyabb beruházások várhatók.

Kovács Viktor

Rendkívüli képviselő-testületi ülésnek adott otthont a napokban a városháza: a városvezetők három fontos ingatlan- és területfejlesztési kérelmet is támogattak előzetesen.

Milliárdos fejlesztés a termálfürdőnél

A Flexum Thermal & Spa fürdő területén történő fejlesztések többmilliárdos turisztikai támogatással valósulhatnak majd meg. A szabályozási terv módosítására érkezett kérelem a beépíthető terület és a megengedett épületmagasság megemelésére vonatkozik. Végleges döntést a jogszabályban előírt véleményezési eljárás lefolytatása után, az állami főépítész szakmai véleménye alapján hozhat majd a képviselő-testület.

– A város településfejlesztési koncepciójában kiemelt helyen szerepel a turizmus fejlesztése, így a cél mindenképp támogatandó. Az épületmagasság 12,5 vagy 16 méterre történő emelését egy új csúszdaépület indokolja. A döntéshozók közül többen javasolták, hogy a megemelt magasság kizárólag erre az építményre vonatkozzon – osztotta meg lapunkkal Kitley Tibor városi főépítész.

Az ipar az elsődleges bevételi forrás

Az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. telephelyén a beépíthető területet szeretnék ötven százalékról hatvanra emelni, amit szintén támogatott a képviselő-­testület.

A városvezetők három fontos ingatlan- és területfejlesztési kérelmet is támogattak előzetesen.Az emelés egyik feltétele az ingatlan átsorolása gazdasági-kereskedelmi építési övezetbe. Ennek elvileg nincsen akadálya, mivel a gazdasági-kereskedelmi építési övezet a környezetre jelentős hatást nem gyakorló gazdasági tevékenységi célú épületek elhelyezésére szolgál.

– A kérelmet szintén támogatjuk, hiszen az ipar továbbra is a város elsődleges bevételi forrása, az SMR pedig évek óta a legnagyobb adófizetők egyike – emelte ki a főépítész.

Családi házas telkek

A Duna-lakóparkkal határos, attól északra fekvő, 37 hektáros területre nemrég készült új szabályozási terv. Itt zömében családi házas telkeket alakítanak ki. Az egyeztetési eljárás során egy 8 hektáros területet ki kellett venni a tervekből, mivel a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya nem járult hozzá a szántó más célú hasznosításához.

Jelentős közlekedésfejlesztés

– A beruházók ismét kérelmezték a szabályozási terv módosítását, ami településrendezési szempontból támogatható. A folyamatban lévő fejlesztéseknek köszönhetően az eddig különálló szigetként létező Duna-lakópark már szervesebben kapcsolódik a város szövetéhez. Amennyiben az érintett szántó így marad, újra éket ver a már beépített, illetve beépülő területek közé. A beruházók jelentős közlekedésfejlesztési beruházásokat is végeznek, melyek megkönnyítik az egész lakópark feltárását – hívta fel rá a figyelmet Kitley Tibor városi főépítész.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában