Féláron lehet jegyet venni a buszokra és a vonatokra

2021.09.10. 08:47

Győr-Moson-Sopron megyéből is indul különvonat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra

Különvonatok, több kocsival közlekedő menetrend szerinti vonatok, távolsági és nemzetközi buszjáratok, a fővárosi helyszínek között közlekedő transzferjáratok biztosítják a rendezvény helyszíneire az eljutást. Kedvezmények is segítik a zarándok hívek utazását vasúton és a Volánbusz belföldi menetrendszerinti járatain 50 százalékos jeggyel utazhatnak.

kisalfold.hu

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt közlekedik az a matricázott villanymozdony, melyet Erdő Péter bíboros-prímás 2019. május 28-án áldott meg a Vasúttörténeti Parkban. A mozdony eddig 642 130 km-t futott a magyar vasutak pályahálózatán, továbbá érintette Bécset is. A vasúttársaság ezzel a mozdonnyal tiszteleg az egyházi világesemény előtt.

Forrás: MÁV

  • Akik regisztráltak a kongresszusra, 50%-os kedvezménnyel vehetik meg a jegyeket.
  • A hétvégén várható nagyobb utasforgalom miatt a vonatok – amennyiben szükséges – több kocsival közlekednek.
  • Pannonhalmáról Écs–Győr–Győrszentiván útvonalon a Nyugati pályaudvarra különvonat indul vasárnap.
  • Budapesten belül, a helyszínek között ingyenes transzferjáratok közlekednek.
  • Érdemes elővételben, már most megváltani a vonatjegyeket a vasúti pénztárakban, vagy online illetve az applikáción keresztül.

    A MÁV-START és a GYSEV a szeptember 12-ig az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) regisztráltak részére pénztári és fedélzeti jegyváltáskor 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt, online vásárlás esetén 50 százalékos üzletpolitikai kedvezményt biztosít oda-és visszaútra Budapestre a Keleti, a Nyugati, és a Déli pályaudvarra, Kelenföldre, Kőbánya-Kispestre, Kőbánya felsőre és Zuglóra.

    A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A kedvezményes árú menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes árú menetjegy érvénytartamával. A visszautazást legkésőbb szeptember 13-án éjfélig be kell fejezni. A kedvezményre jogosító iratot a vonatok fedélzetén elektronikus formában, vagy kinyomtatott formában ellenőrzik. Feláras vonat igénybe vétele esetén az adott vonatra érvényes felárat meg kell váltani.

    Különvonatok a szombati Kossuth téri misére, illetve a vasárnapi pápai zárómisére

    Szeptember 12-én vasárnap Pannonhalmáról Écs–Győr–Győrszentiván útvonalon a Nyugati pályaudvarra közlekednek különvonatok.

    Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt közlekedik az a matricázott villanymozdony, melyet Erdő Péter bíboros-prímás 2019. május 28-án áldott meg a Vasúttörténeti Parkban. A mozdony eddig 642 130 km-t futott a magyar vasutak pályahálózatán, továbbá érintette Bécset is. A vasúttársaság ezzel a mozdonnyal tiszteleg az egyházi világesemény előtt.
    Fotó: MÁV

    A NEK szervezői a Keleti pályaudvaron a csarnokban 6-os vágány melletti peronnál, a Déli pályaudvaron az 5-6-os vágány közötti területen, a Nyugati pályaudvaron az utascsarnokban a vágányvégtáblák és a főbejárat közötti területen a kongresszus ideje alatt reggel 6:45-től a NEK-es infópultnál adnak hasznos tanácsokat. Kőbánya felsőn a NEK szervezői és a MÁV-START munkatársai is segítik a vonattal érkezőket. Kőbánya felsőn 8 szabványos és 2 mozgáskorlátozottak számára igénybe vehető mobil mosdót telepítettek.

    Volánbusz járatok

    A Volánbusznál is érdemes már most megváltani a buszjegyeket is a pénztárakban vagy az interneten, illetve megtervezni az utazást www.menetrendek.hu weboldalon.

    A rendezvény regisztrált résztvevői a menetrend szerinti járatokon 50 százalékos kedvezmény igénybevételére jogosultak úgy, hogy az odaútra megváltott teljes árú menetjegy a visszaútra is érvényes, az érvényes belépő/regisztrációs jegy felmutatásával.

    A Volánbusz távolsági és nemzetközi autóbuszjáratai a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ideje alatt is a menetrendben megjelölt megállóhelyre érkeznek. A résztvevők onnan a közösségi közlekedést igénybe véve, például villamossal és metróval utazhatnak a rendezvény helyszíneire. A környező közlekedési csomópontoktól és a parkolóövezetekből transzferjáratok biztosítják a rendezvény helyszíneire történő eljutást. Szeptember 10-ig a Hungexpo Kongresszusi és Kiállítási Központban zajló eseményekre, illetve szeptember 11-én a margitszigeti családi napra menetrend szerint közlekedő transzferjáratokkal utazhatnak.

    Ingyenes transzfer

    A rendezvény résztvevői ingyenesen utazhatnak Budapesten belül a helyszínek között közlekedő, díjmentesen igénybe vehető transzferjáratokon.

    A Kossuth téren szeptember 11-én az ünnepélyes szentmisére az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják a Széchenyi István térig, a felszállóhelyek megegyeznek a megnyitó felszállási helyeivel. A Hősök terén szeptember 12-én a pápai záró szentmisére az ideiglenes parkolóövezetekből az eljutást igény szerint közlekedő transzferjáratok biztosítják.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában