Soproni campus

2021.09.30. 19:43

Együttműködik a Soproni Egyetem és az ÁSZ – Megnyitották a XV. Soproni Pénzügyi Napokat – galéria

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a XV. Soproni Pénzügyi Napokat a Soproni Egyetem közgazdaságtudományi karán. A konferencia keretében az egyetem megállapodást írt alá az Állami Számvevőszékkel.

Etzl Edgár

Fotó: Máthé Daniella

Idén a Fenntartható gazdaság – fenntartható pénzügyek címmel rendezte meg a pénzügyi, adózási és számviteli tudományos konferenciát a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara. A rendezvény szerdán kezdődött és péntekig tart.

A rendezvény hivatalos megnyitóját pénteken tartották a kar épületének aulájában, melyen részt vett Domonkos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, dr. Parragh Bianka, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris tanácsának tagja, Fábián Attila, az egyetem rektora, valamint Széles Zsuzsanna, a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja. A megnyitó után közös négy pontos munkatervet tartalmazó együttműködési megállapodást írt alá az ÁSZ elnöke, Domonkos László, valamint Fábián Attila, az egyetem rektora.

 

Az első pont szerint a két intézmény közpénzekből gazdálkodó szervezetek gazdálkodási folyamatai során használt szoftverekkel szemben támasztott követelményeket fogja meghatározni, és létrehoznak egy ellenőrzési módszertani kézikönyvet, melynek felhasználásával az ÁSZ elvárásainak megfelelő pénzügyi szoftverek készíthetők. Domonkos László elmondta, fontosnak tartja, hogy az ÁSZ kommunikációja minden generáció számára érthetővé váljon, ezért az egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete a korszerű kommunikációs technikák kidolgozásán fog dolgozni.

Az egyetem a számviteli mesterkszakos képzésébe új, az ÁSZ álltal támogatott és a segítségükkel kidolgozott specializációt vezet be, amely jelentős részben a tudatos, felelős és szabálykövető gazdálkodásra koncentrál. A megállapodás negyedik pontja szerint az egyetem Informatikai Intézete adatbáziskezelési és elemzési állomány kidolgozásával segít a ÁSZ-nak a nagytömegű adatok intelligens elemzésében. Az együttműködéstől a partnerek 1-2 éven belül várják az eredményeket.

A megállapodást Domonkos László és Fábián Attila írták alá. Fotó: Máthé Daniella

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában