döntöttek

2021.08.18. 18:41

Deáktéri épület fejlesztése – Rendkívüli közgyűlést tartottak Sopronban

Rendkívüli közgyűlést tartott szerdán a soproni önkormányzat. Az előterjesztéseket kivétel nélkül elfogadta a képviselő testület.

Etzl Edgár

A közgyűlés testülete elsőként elfogadta, hogy a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény július 1-én történt módosítása értelmében a közgyűlés a településképi hatósági hatásköröket a polgármesterről ruházza át a jegyzőre.

A második előterjesztésre a város egyesített bölcsődéinek alapító okiratának módosításáról döntöttek. Erre azért volt szükség, mert a Szarvkői utca 1-ben található Százszorszép Bölcsődében hamarosan 78-ról 106-ra bővül a férőhelyek száma. A képviselőtestület elfogadta a Ferenczy János utcai Kollégium épületében lévő főzőkonyha és étkező üzemeltetésének határozatlan ideig való átadását a Soproni Szakképzési Centrum részére, mivel az intézmény állami források bevonásával fejlesztené és felújítaná a konyhát.

A Deáktér Erzsébet utca és Csatkai Endre utca közötti szakaszán található, 206 négyzetméteres, térszint alatti multifunkciós épületén tervezett fejlesztő beruházást is elfogadta a közgyűlés.

A Soproni Borvidék Fejlesztéséért Nonprofit Kft. által bérelt ingatlan megújítására a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. pályázaton mintegy 60 millió forintot nyert, melyet az önkormányzat további 30 millió forinttal támogat. A helyszínen borászati és vinotéka referenciapontot fognak létesíteni.

A képviselő testület elfogadta, a GYIK rendezvényházat 2015 augusztusa óta bérlő és üzemeltető Universitas Fidelissima Kft-től a bérbeadó Pro Kultura Sopron Nonprofit Kft. szeptember 30-tól visszavegye az üzemeltetést. A város idei költségvetéséről szóló rendeletét módosították. A főösszeget módosító tételek összege 4.148.733.157 forint. A jelenlegi előirányzat-módosítás 12,02 százalékos költségvetési növekedést jelent. Az önkormányzat közgyűlése megszavazta, hogy a Soproni Vízmű Zrt.-vel a korábbi 30 millió forint helyett 2022. január 1-től 2024. december 31-ig 50 millió forintos vállalkozói szerződést köt a csapadékcsatornák üzemeltetésére. A döntést a helyi csatornarendszer növekedésével, és az építőanyagok, valamint a munkadíjak komoly mértékű növekedésével indokolták. Az önkormányzat visszavonta a Pozsonyi út melletti 7868 négyzetméter alapterületű beépítetlen terület eladásáról szóló korábbi határozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában