Helyi közélet

2021.08.12. 09:23

Nagy tervek Vásárosfalun

Nagyszabású programra készülnek Vásárosfalun, második alkalommal rendezik meg a Linkó Fesztivált, ahol átadják a legújabb fejlesztéseket is. A pénteken kezdődő kétnapos fesztiválról Molnár Sándor polgármester beszélt lapunknak.

kisalfold.hu

– A Magyar Falu Program több pályázatán sikerrel szerepeltünk. 12,8 millió forintból vásároltunk falubuszt, játszótér épült a Linkó Faluház közösségi terén. A tűzoltó-egyesület által elnyert 6 millió forintból megújult a klubhelyiségük, de a Vásárosfalui Hagyományőrző Ifjúsági Társaság is jól szerepelt két pályázaton, hozzájárulva ezzel a Linkó Fesztivál megrendezéséhez. Jelenleg is zajlik a Belügyminisztérium kiírásán elnyert pénzből a járdaépítés, térköves burkolattal lesz összekapcsolva a templomtér a közösségi térrel.

A rendezvényekhez is minden adott, van sörpadgarnitúránk, fedett közösségi terünk, mobil színpadunk, aminek legutóbb a fedésére nyertünk támogatást. Van érdeklődés az építési telkekre, első körben hármat alakítottunk ki, ezek közművesítéséhez pedig 11,6 milliót nyertünk. Múlt hónapban Rábakecölből, Edvéről és Vásárosfaluból egy busznyi kiránduló kelt útra az egymáshoz közeli erdélyi testvértelepüléseinkre, ahol szép napokat töltöttünk el a barátainkkal. Most pedig készülünk a Linkó Fesztiválra, ahol az első nap a Zaporozsec, a másodikon az Illés emlékzenekar lesz a főattrakció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában