Helyi közélet

2021.08.25. 09:58

Győr-Moson-Sopron megyében is javultak a baleseti mutatók

Az elmúlt 10 évben nem volt ilyen alacsony az első negyedévben a közúti balesetek száma Magyarországon.

kisalfold.hu

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2021 első negyedévében összesen 2475 személyi sérüléssel járó balesetet regisztráltak.

Közép-Dunántúlon a személysérüléses közúti közlekedési balesetek száma az idei első negyedévben 252 volt, melyből Győr-Moson-Sopron megye területén 114 esetet jegyeznek, míg Vas megyében 71, Zala megyében pedig 64 sérüléssel járó karambol történt. Az egy évvel ezelőtti első negyedévben 274 esetet regisztráltak a közép-dunántúli régióban, amelyből megyénkben 134 sebesüléssel járó koccanás történt.

Ha a halálos kimenetelű szerencsétlenségeket nézzük, 13 tragédia volt idén január és március között a régióban, ebből 5 Győr-Moson-Sopron megyében. A 2020. első negyedéves adatokat nézve eggyel csökkent a halálos balesetek száma a régióban, azonban a megyében megnőtt, mert tavaly csak 4 végzetes esetet jegyez a statisztika. A súlyos sérüléssel járó baleseteket tekintve idén a Közép-Dunántúlon 72 volt a közutakon, melyből 31 történt a megyében.

A pozitív baleseti mutatók ellenére szomorú tény, hogy az ittas, balesetet okozó sofőrök száma megnőtt. A régióban tavaly ilyenkor 15 esetről számolt be a Központi Statisztikai Hivatal, idén viszont már 26-ra rúg a személyi sérülést okozó, részeg vezetők száma az első negyedévben. A növekedés Győr-Moson-Sopron megyére viszont nem igaz, hiszen míg tavaly 13, idén 12 ittas okozott karambolt

A Magyar Autóklub adatai szerint idén 875 baleset történt július 31-ig a Közép-Dunántúlon, melyből 34 volt halálos kimenetelű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában