Csapadékelvezető rendszer, tűzoltó szertár, járda

2021.08.18. 13:00

Fejlesztések Völcsejen

Számos fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban Völcsejen. A legutóbbi eredményeket hétfőn mutatták be a település tűzoltószertáránál.

Etzl Edgár

Közel 25 millió forint állami támogatásból 750 méteren újult meg Völcsej Fő utcájának csapadékelvezető rendszere.

– Olyan időszakban élünk, amilyenre előtte gyakorlatilag nem volt példa, számos program fut a megyében állami segítséggel. Körülbelül hetven csapadékvíz-elvezetési projekt kapott támogatást az elmúlt időszakban a megyében. A városiasodó falvakban segíteni kell a globális felmelegedés okozta, egyre gyakoribbá váló heves esőzések elleni védekezést. Ha megfelelő az elvezetőrendszer, nem úsznak el a pincék és udvarok, a házakba nem tör be a víz – magyarázta Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke.

A vízelvezetés mellett tavaly a Magyar Falu Program keretében megújult a település önkéntes tűzoltó-egyesületének szertára is.

– A több mint százéves Völcseji Tűzoltó Egyesület megérdemli a támogatást. Kevés az olyan verseny, ahol csapatuk ne dobogón végezne, hiszen kiváló a szakmai felkészültségük. Az aktív tagok száma megközelíti az ötvenet, ez a település egyik legnagyobb közössége, igazi civil szervezet – mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Hozzátette, a település horgászegyesülete nemrég közel egymillió forint értékben nyert támogatást eszközbeszerzésre a program keretében, amit egy fűnyíró kistraktor vásárlására költöttek.

Összesen 300 millió forint van a Magyar Közút költségvetésében elkülönítve Völcsej teljes Fő útjának felújítására. Szőke Attila, a település polgármestere elmondta: a több mint négy kilométernyi járda felújításából mindössze 300 méter hiányzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában