tanévkezdés

2021.08.31. 08:04

Dugókra ébredünk szerdán – mutatjuk a várható győri, soproni, mosonmagyaróvári, kapuvári, csornai gócpontokat

Tanévkezdéskor megnő a menetidő – Korábban induljunk iskolába, munkába!

Munkatársainktól

  • Győr-Moson-SopronPontosan egy nap múlva óriásit változik a forgalom szűkebb pátriánk városaiban: a tanévkezdést garantáltan az összes autós megérzi az utakon. Körképünkből kiderül, hogy Győrben, Sopronban, Mosonmagyaróváron, Csornán és Kapuváron hol kell számítani szerda reggeltől „neuralgikus” csomópontokra.
  • A vakáció idején többnyire mint a kés a vajon, úgy haladunk át a városokon, szeptember elsejétől ismét meg kell szoknunk a lépésben araszolást, illetve nem szabad megfeledkeznünk a reggeli és délutáni csúcsról sem.
  • A szakemberek a „napindítót” 7 órától 7.45-ig, a délutánit 15.45-től 16.30-ig tartják számon a megyei városokban.
  • Várjuk Olvasóink megyei közlekedési helyzetjelentéseit a tanévkezdés napján a [email protected] e-mail címre!
  • Időben induljunk!

    „Holnaptól nő az iskolák, óvodák környékén a forgalom, ezért azt kérjük az autósoktól, fokozottan figyeljenek vezetés közben. Senki ne türelmetlenkedjen a volánnál! Érdemes előbb útnak indulni, hisz elsejétől biztosan emelkedik a menetidő” – mondta Rosta Roland rendőr őrnagy.

    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-­megelőzési Bizottságának titkára hozzátette: a frekventált oktatási intézményeknél iskolarendőrök segítik a közlekedést szerdától.

    Győr

    A kisalföldi megyeszékhelyen tavaly szeptember elején sokkoló dugók fogadták az autósokat. Ebben szerepet játszott, hogy a járvány első karanténja után sokan „özönlöttek” vissza az utakra. Most a hosszan nyúló kocsisorok nem hatnak majd olyan meglepetésszerűen, mint tavaly, de illúziókba se ringassuk magunkat. A 81-es, a 82-es és a 83-as főút felől újra rengetegen fognak érkezni Győrbe reggel, mint ahogy csúcsidőben lépésben araszolunk majd a Széchenyi hídon, a győri egyetem környékén, a Jedlik híd–Radnóti utca–Erkel utca szakaszon. Itt az úthálózat érezhetően szűk az új építésű szigeti lakások számához képest, emellett zajlanak a Győri Vízi Élménypark munkálatai is.

    Július közepén kezdődött az új turbókörforgalom kialakítása a 81-es főút győri szakaszán és a Tatai úton. Másfél év múlva jelentősen mérséklődhet a torlódás ebben a gócpontban. Az Ipar út korszerűsítése miatt jelenleg mindkét oldalon egy-egy sávot használhatunk.

    Sopron

    A tanévkezdés Sopronban is dugókkal jár, bár a közlekedési szakemberek igyekeztek úgy szervezni a munkát, hogy szeptember első napjaira már ne legyen jelentősebb forgalmi akadály a városban. Az elkerülő úton tegnap is korlátozások voltak a Mély út bekötése miatt, de a kivitelező elsejére levonul a területről. Várhatóan a Sas tér közelében történt csőtörés helyreállító munkálataival is végeznek szerdáig.

    Ezzel együtt az iskolák környékén és az elkerülő úton torlódások várhatók, mint ahogy a Ferenczy utcában, a Széchenyi tér, a Deák tér és a Fenyő tér környékén is. Az elkerülő és a Pozsonyi út találkozásánál, valamint a temető melletti körforgalomnál rendőrök is segítik a közlekedést.

    Mosonmagyaróvár

    Mosonmagyaróváron több út felújítása tart közel egymilliárdos állami támogatásból. A munkálatok mellett a tanévkezdéskor kialakulhatnak kisebb dugók a városi bíróságnál, a sóháznál, a Deák téren. A Cserháti–Malomszer csomópontnál új forgalmi sáv létesült, itt jelzőlámpa irányítja majd a forgalmat, várhatóan szeptember végéig.

    Csorna, Kapuvár

    Csornán a Széchenyi-iskolánál, az Árpád utcában és a piactéren nő rendszerint a forgalom tanévkezdéskor. Az Árpád utca gyakran egy sávra szűkül a két oldalon parkoló autók miatt. A Rákóczi-iskola előtt is figyelniük kell az arra közlekedőknek, hisz a járművek a Prépost utca elején, illetve a Thököly utcai szervizúton is parkolnak, akadályozva a közlekedést.

    Kapuváron főként a Pátzay-iskola előtt a Kossuth utcában, a Páli Szent Vince Katolikus Iskola közelében a Lumniczer és Damjanich utcában, valamint a Széchenyi- és Berg-iskola környékén erősödik a forgalom holnaptól.

    Várjuk Olvasóink megyei közlekedési helyzetjelentéseit a tanévkezdés napján a [email protected] e-mail címre!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában