Fókuszban a buzgárok

2021.08.24. 13:54

Árvízvédelmi gyakorlatot tartottak Győrben – videó, fotók

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a védelmi létszám rendszeres képzése érdekében árvízvédelmi gyakorlatot szervezett összesen kilenc védelmi egység bevonásával és közel 200 fő részvételével kedden.

kisalfold.hu

Fotó: HUSZAR GABOR

A 2,822 millió euro összértékben megvalósuló projektben az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság több olaszországi intézménnyel együtt partnerként vesz részt, vezető partnere a Bolognai Egyetem (UNIBO). A hazai tevékenység összességében 73 millió forintból forrásból valósul meg, melyhez az önrészt a belügyminisztérium és az agrárminisztérium biztosítja.

 

A projekt keretében rendezett védelmi gyakorlat egyik helyszíne a Duna jobbparti fővédvonalon, a 14. sz út keresztezéséhez közel fekvő, 2013 évben megjelent óriásbuzgár helyszínén zajlott. A védelmi szakszemélyzet itt a buzgárelfogást, a töltés magasítás kiépítését és megtámasztó bordák kialakítását gyakorolta. A Marcal folyó balpartján kijelölt másik helyszínen, Koroncó és Rábapatona között, a légvonalban félúton elhelyezkedő Gyirmóti szivattyútelepen elindították a gépegységeket, térvilágítást helyeztek ki, valamint a dunai helyszínhez hasonlóan a buzgárelfogás és töltéserősítés lehetőségeit gyakorolták.

A Győr belterületi Iparcsatorna torkolati árvízkapujának ideiglenes elzárását és nagy teljesítményű mobilszivattyúk kihelyezését sajtónyilvános esemény keretében végezték el. A helyszínen búvármunkával feltárták a műtárgy szerkezetek állapotát, az elzáró elemeket daruval emelték a helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában